Dveri: Zašto “Komunalac“ ne čisti slivnike za kišnu kanalizaciju?

1
475

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se saopštenjem povodom, kako navode, lošeg održavanja slivnika za kišnu kanalizaciju.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Jedno od javnih preduzeća koje zbog lošeg rukovođenja, konstantno kuburi sa finansijama je “Komunalac“. Obični radnici Komunalca su najmanje plaćeni u javnom sektoru, a rade u najgorim uslovima. Niko ne spori da ovim ljudima treba omogućiti veća primanja, ali ne i njihovom direktoru, koji prima platu oko 100.000 dinara, ali je takođe primalac solidarne pomoći zbog lošeg materijalnog statusa.

Šta radi taj direktor i kako uzima nelegalno novac od građana, za poslove koje ne radi. Planom rada za 2019. godinu, pomenuti direktor se obavezao da očisti 2.600 slivnika kišne kanalizacije na teritoriji grada Čačka. Iako nemamo podatak koliko slivnika ima grad Čačak, stiče se utisak da je ovo veoma veliki posao i da bi neko u gradu trebalo da vidi radnike “Komunalca“, koji svakodnevno otvaraju šahte i čiste slivnike, jer ispada da dnevno treba očistiti oko 120 slivnika.

Da li je iko od vas video i jednog od njih da ovo i rade? Mi nismo. A za taj neurađeni posao građani Čačka plaćaju nepunih 20.000 evra na godišnjem nivou (planirano 2 273.000 dinara).

Ovim se pravi krivično delo, jer se naplaćuje nešto što nije urađeno, a za to je predviđena kazna zatvora od jedne do pet godina po članu 225. (daje lažne podatke o stečenom prihodu) po Krivičnom zakoniku republike Srbije.

Da li smo u pravu ili ne pogledajte na slikama koje smo snimili po gradu. Da li su ovo očišćeni slivnici? Po nama oni nisu čišćeni nekoliko godina, ako ne i deceniju. Neke čak nije moguće ni podići. Ali za odgovorne u gradu, poslovanje komunalca je nikada bolje.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri Čačak

Prethodni članakIN MEMORIAM: Dragoljub Žarković, urednik nedeljnika “Vreme“
Sledeći članakJKP “Komunalac“: Dveri nedobronamerne i površne u analizi nepostojećeg problema

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here