Edukativna izložba za decu “Slikana geometrija“

0
249

ČAČAK – U Galeriji “Risim“ danas u 18 sati biće otvorena edukativna izložba “Slikana geometrija: Dela iz zbirki Umetničke galerije “Nadežda Petrović“.

Na izložbi će biti predstavljeno 12 slika iz zbirki galerije koje su pogodne za istraživanje geometrijskih oblika i figura. Izložba je vezana za objavljivanje knjige za decu istog naziva, koja pripada ediciji “Deca i slike“, pokrenutoj u Galeriji 2013. godine i koja će biti promovisana tokom trajanja izložbe.

Projekat “Slikana geometrija“ ima edukativni karakter, namenjen je, najpre, deci uzrasta od 9 do 12 godina i pripada dugoročnom programu galerije “Vizuelne umetnosti u obrazovanju“. Autor projekta je kustoskinja Dragana Božović – navode u Galeriji “Risim“.

U okviru otvaranja izložbe biće predstavljen novi mobilijar galerije namenjen radu sa decom. U pitanju su dekorativni jastučići koji su oslikani detaljima slika značajnih svetskih i srpskih slikara i služiće u dečjim radionicama. Jastučići su rezultat uspešne saradnje galerije sa Mašinsko-saobraćajnom školom. Njihovo oslikavanje je bilo povereno učenicima umetničkog odeljenja, a šivenje jastučnica učenicima obrazovnog profila tekstilstvo.

Izložba traje do 24. juna, a Galerija “Risim“ očekuje učitelje i nastavnike osnovnih škola da deo časova matematike sa učenicima provedu među slikama i kroz igru obnove znanje iz geometrije.

Na izložbi (i u istoimenoj knjizi) su zastupljena dela 12 naših značajnih umetnika – Nadežde Petrović, Nikole Beševića, Vase Pomorišca, Bogića Risimovića Risima, Milene Čubraković, Božidara Prodanovića, Milana Cileta Marinkovića, Danice Rakidžić Baste, Voja Stanića, Dragana Mojovića, Živana Vulića i Dimitrija Pecića.

Izložba traje do 24. juna.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVlasnik i odgovorno lice auto servisa iz Čačka uhapšeni zbog pranja para, prisvojili 45,8 miliona
Sledeći članakLegendarni kantautor Zoran Predin sutra gost Disovog proleća

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here