Učenici čačanske i kraljevačke srednje škole učestvovali u ekološkoj akciji u Ovčar Banji

1
547

ČAČAK – Povodom obeležavanja Svetskog dana reciklaže, Turistička organizacija Čačka, u saradnji sa Prehrambeno ugostiteljskom školom iz Čačka i Šumarskom školom iz Kraljeva, organizovala je ekološku akciju.

Više od 80 učenika ove dve škole učestvovalo je u akciji na više lokacija u Ovčar Banji i Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Učenici su prikupljali otpad na putu od Ovčar Banje ka Vidovskom tunelu i ka manastiru Preobraženje.

Kako je istaknuto, cilj obeležavanja Svetskog dana reciklaže je razvoj ekološke svesti kod mladih i edukacija o pravilnom razvrstavanju otpada. U okviru akcije učenicima je održano predavanje u Prirodnjačkom centru u Ovčar Banji na temu racilaže i žaštite životne sredine.

Takođe, učenici su upoznati sa prirodnim i kulturno-istorijskom nasleđem Predela izuzetnih odlika prve kategorije „Ovčarsko-kablarska klisura“.

Ukoliko svaki pojedinac pruži mali učinak u pravilnom odlaganju otpada, zajedno možemo imati veliki uticaj na stanje čitave planete i na smanjenje rizika postojećih zagađenih mesta po ljudsko zdravlje i životnu sredinu. Prirodu nismo nasledili od naših predaka već pozajmili od naših potomaka – istakli su iz TOČ.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPristalice Dveri na 10 minuta blokirale ulaz u Skupštinu grada, traže odbacivanje sporazuma za Kosovo
Sledeći članakPutarina poskupela za 14 odsto, evo koliko će koštati vožnja od Čačka do Beograda

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here