Ekskluzivno: Nova Srbija bojkotuje lokalne izbore u Čačku?

4
886

ČAČAK – Nova Srbija razmišlja da bojkotuje lokalne izbore u Čačku, saznaje Morava info od izvora iz ove stranke. U isto vreme stranka Velimira Ilića u koaliciji Narodni blok izašla bi na parlamentarne izbore.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, u Novoj Srbiji insistiraju da se ne izlazak na lokalne izbore zvanično ne karakteriše kao bojkot kako se ne bi zbunili birači na republičkoj listi. Pitanje je, međutim, da li će i sam ovakav koncept polovičnog ulaska u izbornu trku stvoriti konfuziju među potencijalnim glasačima stranke koja je čitavih 20 godina bila stožer gradske vlasti u Čačku.

Termin bojkot nećemo koristiti. Pre bi se moglo reći da je u pitanju situacija u kojoj stranka neće isticati svoju listu na lokalnim izborima u Čačku. Dakle, mora se reći: izlazimo na parlamentarne izbore, ali na lokalnim glasajte po svojoj savesti, ali nikako za SNS, ili učinite listić nevažećim, pošto stranka na tim izborima u Čačku ne učestvuje – kaže naš sagovornik.

Očekuje se da će situacija u vezi sa eventualnim izlaskom ili neizlaskom Nove Srbije na lokalne izbore biti jasnija nakon sednice Gradskog odbora stranke u sredu uveče.

Podsetimo, Nova Srbija je od početka najave izborne trke bila veliki protivnik bojkota izbora.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak dobio kafe “Žoc“, po nadimku najvećeg evropskog trenera
Sledeći članakPrvi ozbiljan ispit i prvi veliki uspeh fudbalerki Borca

4 KOMENTARA

  1. KO JE PROGLASIO JEREMIĆA, OBRADOVIĆA I DJILASA ŠEFOVIMA SVEUKUPNE OPOZICIJE? PITANJE JE IZMEDJU OSTALOG A KO JE OPOZICIJA. JEREMIĆ I DJILAS SU DOSTA DUGO IMALI KOHABITACIJU SA VUČIĆEM. JEDAN KAO GRADONAČELNIK BEOGRADA A DRUGI KAO KANDIDAT ZA MESTO GENERALNOG SEKRETARA OUN-a.
    Pravo svake stranke kao i svakog gradjanina u Srbiji je da samostalno odluči da li će bojkotovati ili ne izbore. Niko nije dao mandat SzS da preuzme opozicioni kormilo. Iskljućivost dela opozicije ( SzS-a) podseća na iskljućivost, netoleranciju, osionost i bahatost vladajuće koalicije na čelu sa Vučićem.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here