Prvi ozbiljan ispit i prvi veliki uspeh fudbalerki Borca

0
231

ČAČAK – Posle nekoliko nastupa na manjim turnirima, selekcije nedavno formiranog Gradskog ženskog fudbalskog kluba Borac su prvi pravi, veliki ispit imali od 7. do 9. februara na međunarodnom takmičenju u malom fudbalu “Trofej Levača” u Rekovcu.

Fudbalerke Borca na međunarodnom takmičenju u malom fudbalu “Trofej Levača”

Pored Čačanki, u nadmetanju su učestvovali renomirani i već afirmisani domaći klubovi Zemun, Mašinac (Niš), Majdanpek, kragujevački Radnički i Olimpik, Napredak (Kruševac), Karađorđe (Topola), Bela Crkva, Budućnost iz Podgorice i Ekonomist iz Nikšića (Crna Gora), Doboj, kao predstavnik Bosne i Hercegovine i domaći Levač.

Najveći uspeh igračice Borca ostvarile su u konkurenciji devojčica rođenih 2007. godine i mlađih, gde nisu imali dostojnog rivala i osvojile su prvo mesto među 12 ekipa, saopšteno je iz kluba.

Posebno ubedljive bile su u finalu, gde su sa 2:0 savladale rivalke iz niškog Mašinca.

Čačankama je u kategoriji fudbalerki rođenih 2005. i mlađih pripalo drugo mesto, pošto su u finalu poražene od odgovarajuće selekcije Zemuna sa 3:1.

Najuzbudljiviji i najneizvesniji meč odigrala je ekipa Borca u četvrtfinalu konkurencije devojčica rođenih 2003. i mlađih, protiv Radničkog iz Kragujevca. Uverene u pobedu, Čačanke su u meč ušle opušteno, što je rival kaznio i poveo sa 2:0. Ubrzo su igračice Borca konsolidovale redove, smanjile rezultat na 2:1, ali i pored brojnih izglednih prilika nisu uspele da stignu čak ni do izjednačenja.

Turnir je zaista izvanredno organizovan i domaćini zaslužuju sve pohvale za gostoprimstvo i uslove koje su obezbedili svim ekipama. Za nas je ovo veliki događaj i sigurno da su naše mlade i još neiskusne devojčice imale šta da vide i nauče – ističe predsednik GŽFK Borac Bojan Rančić.

Marija Radojičić, koja je koordinator u GŽFK Borac iz Čačka, sa svojim klubom Filhir iz Rejkjavika osvojila je tamošnju Zimsku ligu, a ona je proglašena za najbolju igračicu

Za nas rezultat apsolutno nije bio u prvom planu, ali je lepo što smo se sa ovog velikog turnira vratili sa čak dva osvojena pehara. Zasluge za to, pored igračica, pripadaju i stručnom štabu na čelu sa prvim trenerom Mikanom Radojičićem – rekao je direktor kluba Marko Blagojević.

Pored uspeha na turniru “Trofej Levača”, lepa vesti stiže i sa dalekog Islanda.

Marija Radojičić, koja je koordinator u GŽFK Borac iz Čačka, sa svojim klubom Filhir iz Rejkjavika osvojila je tamošnju Zimsku ligu, a ona je proglašena za najbolju igračicu.

Izvor: MNA

Prethodni članakEkskluzivno: Nova Srbija bojkotuje lokalne izbore u Čačku?
Sledeći članakZbog praznika nema naplate parkiranja u subotu i ponedeljak

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here