Evo zašto je šest pacijenata čačanske bolnice prebačeno na kliniku u Kragujevcu

3
2438

ČAČAK – Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Čačak dr Miroslav Sretenović da razlog za prebacivanje šest pacijenata sa infektivnog odeljenja u Klinički centar u Kragujevcu nije pogoršanje njihihovog zdravstvenog stanja.

Prema Sretenovićevim rečima, transport je obavljen po preporukama Ministarstva zdravlja da svi pacijenti koji imaju upalu pluća povezanu sa kovid infekcijom budu prebačeni u ustanove tercijarnog nivoa.

To nije uvek moguće. Naravno, ti pacijenti do odlaska u tercijarne ustanove bivaju lečeni po svim protokolima, ali juče se, prvenstveno zbog kapaciteta, ukazala mogućnost, tako da smo tih šest pacijenata poslali u Kragujevac. Svi oni imaju upalu pluća i otišli su u relativno dobrom stanju – istakao je dr Sretenović.

Prema njegovim rečima, na infektivnom odeljenju čačanske bolnice trenutno se nalazi 19 bolesnika. Juče je bilo 14 pregleda, a na lečenje su primljena četiri pacijenta. Jedan je otpušten kući.

U izolacionoj sobi Doma zdravlja i Hitna pomoć nisu imali pacijente sa povišenom temperaturom, dok je na pedijatriji pregledano jedno dete tokom dežurstva.

Na teritoriji cele Srbije događa se nešto što ide u pravcu smanjenja epidemije – izjavio je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje širenja epidemije na teritoriji Čačka.

Iz hale u Atenici otpušteno je pet pacijenata, koji će u narednih 15 dana biti u kućnoj izolaciji.

U privremenu bolnicu u Atenici je primljen jedan pacijent, tako da ih sada ukupno ima 14.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Srbiji još petoro preminulih od korone, više novozaraženih nego juče
Sledeći članakPolicija pronašla dva kilograma marihuane u “golfu“ Čačanina

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here