Festival “Animanima“ u onlajn formatu

0
98

ČAČAK – Festival animanima Animanima 2021 održaće se od 4. do 6. novembra, u organizaciji Doma kulture Čačak i pod pokroviteljstvom Grada Čačka i Ministarstva kulture i informisanja. Zbog nestabilne epidemiološke situacije, Animanima očekuje svoje gledaoce u digitalnom prostoru, jer će 15. festivalsko izdanje biti u onlajn formatu.

Festivalski program „Na tankom ledu: Ko se to tamo smeje?“ donosi kolekciju animiranih komedija, a revija „Pod kožom: Put do skrivenih mesta“ animirane radove ispunjene saspensom i neočekivanim narativnim razrešenjima. Filmovi mlade animatorke iz Ukrajine koja živi i radi u SAD, Nate Metluk, biće tema programa „Upoznajte animatora“. U duhu svoje generacije, ironično ali kritički, ona posmatra savremenog čoveka i svet koji ga okružuje. Taj isti svet našeg modernog doba koji, sve češće, pati od svojih neuroza i neuralgija, opisuju i filmovi iz kolekcije kanadskog onlajn video portala STASH iz koje smo načinili izbor pod zajedničkim naslovom „Stanje (ne)ravnoteže“.

Sećanje je krhko kao i sam ljudski život, svaka beleška je dragocena, a ovu pretpostavku potkrepljuje i ciklus dokumentarnih animiranih filmova iz programa „Animanima.DOCS“. Preporučujemo i zanimljive teme onlajn prezentera Miloša Tomića (Srbija), Ajzaka Kinga (Kanada), Lee Vidaković (Srbija), Kokea Rioboa (Španija) i Save Živkovića (Srbija), čije će video prezentacije biti dostupne tokom festivalskih dana na Animaniminoj platformi. Programi O!PLA i Cee Animation ponudiće ostvarenja mladih autora iz Centralne i Istočne Evrope. I najmlađi ljubitelji animacije (7+) imaće svoj digitalni kutak na Animanimi. Jedini program u fizičkom prostoru biće izložba naslovnica slovenačkog strip magazina STRIPBURGER.

O uslovima korišćenja video platforme, i svim programima, detaljnije informacije na festivalskom sajtu. Animanima broj 15, od 4. do 6. novembra, virtualno ali nezaobilazno mesto za sve ljubitelje animacije!

Izvor: Morava info

Prethodni članakDr Luković: Posle pet nedelja mrcvarenja, konačno smo došli u povoljniju epidemiološku situaciju
Sledeći članakBatut: Treća doza četiri meseca nakon “Sinofarma“ i pet nakon “Fajzera“, “Sputnjika“ i “AstraZeneke“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here