Dr Luković: Posle pet nedelja mrcvarenja, konačno smo došli u povoljniju epidemiološku situaciju

10
2004

ČAČAK – Posle pet nedelja mrcvarenja, gde brojke novozaraženih i hospitalizovanih nisu padale kako smo mi želeli, već su se žilavo odravale na nivou koji nije nimalo prijatan i koji nas je konstantno iznurivao i iscrpljivao, konačno smo došli u malo povoljniju situaciju, izjavio je rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja epidemije dr Mihailo Luković.

Prema njegovim rečima, juče su u Domu zdravlja obavljena 64 prva pregleda, što je, kako je naveo, veliko poboljšanje u odnosu na 150, pa i 200 dnevnih pregleda kojih je bilo u prethodnih nekoliko nedelja.

Brojevi u bolnici su još uvek visoki, ali oni kasne desetak dana u odnosu na stanje u Domu zdravlja – istakao je čačanski infektolog.

Luković kaže da sve više ljudi ispoljava određene probleme koji su “vezani za strah i dugotrajne tenzije“.

U poslednje vreme dolazi sve više pacijenata koji su psihotraumatizovani i trebaće vremena da se se to duhovno zdravlje podigne na viši nivo – naglasio je on.

Luković je istakao da raduje činjenica da imunizacija ima poželjan tok.

Za oko 5.000 smo podigli primovakcinaciju, tako da smo sada na oko 50.000 imunizovanih prvom dozom, što je blizu 60 procenata punoletnog stanovništva Čačka – naveo je dr Mihailo Luković.

Prema njegovim rečima, situacija uIvanjici se popravlja, ali Gornji Milanovac ima opterećene kapacitete i moguće da će određeni broj pacijenata biti prebačen u čačansku bolnicu.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Čačku dr Aksentije Tošić ocenio je da epidemija poprima silazni tok.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU školu se ide do petka, potom sledi devetodnevni raspust
Sledeći članakFestival “Animanima“ u onlajn formatu

10 KOMENTARA

 1. Miks je odlican lekar i humanista. To najbolje znaju njegovi pacijenti. Ovo malo Cacana sto je ostalo u ovom gradu zna koje dr. Miks, sem ovih dosljaka ercova i sjenicaka.

  • Bravo!! Apsolutno se slazem sa Vama. Dr Lukovic je izuzetan covek i lekar, mogao je da sedi i uziva u svojoj privatnoj praksi, a ne da se nesebicno stavlja na raspolaganje ovom glupavom, nezahvalnom narodu.
   Naravno, svaki dobar lekar ce uvek da se stavi u sluzbu zdravlja ljudi! Politika apsolutno nema veze sa tim, jer epidemija ne bira ni vreme ni vlast.

   • Ne poznajem Lukovića ni kao lekara ni kao čoveka,ali moze li neko ovde konkretno da napise koja je njegova konkretna uloga i sta je on konkretno radio i uradio u borbi protiv ove epidemije,u čemu je njegov doprinos?

  • Ovaj covek nije usao u bolnicu 30 godina..niti zna kako trenutno funkcionise zdravstveni sistem u Srbiji,niti da su bolnice bukvalno prepustene da se snalaze i dovijaju na sve moguce nacine da se nesto uradi u ovoj pa moram reci katastrofalnoj situaciji..takvi su i oni koji su ga postavili,pa dalje do samog ministra..pricaju se prazne price,saopstavaju nekakve brojke a stanovnistvo jos malo nece imati ko da leci zbog nemara drzave prema zdravstvu!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here