Filmovi sa ovogodišnje “Interakcije“ večeras u Domu kulture

0
189

ČAČAK – U četvrtak, 16. decembra, sa početkom u 20 časova, u velikoj sali Doma kulture u Čačku biće prikazani filmovi nastali na ovogodišnjem 16. Međunarodnom studentskom filmskom kampu “Interakcija 2021“.

Tokom avgusta ove godine, u Čačku, Užicu i Požegi, boravilo je 15 mladih filmskih stvaralaca iz iz Poljske, Estonije, Egipta, Rusije, Novog Zelanda, Austrije, Hrvatske i Srbije, koji su snimili tri kratka dokumentarna filma na temu “Bez ograničenja“. Flmovi su premijerno prikazani krajem avgusta u Dvorani Kulturnog centra Beograda, a ovo je druga projekcija kojom će se filmovi, posle Beograda, predstaviti i čačanskoj publici.

Program:
1. Vrati se/Come Back, režija: Ružica Anja Tadić, snimljen u Čačku
2. Majčino mleko/Mother’s Milk, režija: Isaac Knights-Washbourn (Novi Zeland), snimljen u Užicu
3. Šone/Shone, režija: Klaudija Folga (Poljska), snimljen u Užicu

Na svečanosti, organizator kampa, predstavnici NFC Filmarta i Udruženja Kinokult će uručiti zahvalnice pojedincima i institucijama sa područja Grada Čačka koji su učestvovali u produkciji ovogodišnjih filmova, kao i partnerima koji već godinama podržavaju projekat.

Projekciji će prisustvovati deo autorke ekipe iz Čačka, rediteljka Ružica Anja Tadić i snimatelj zvuka Predrag Kedić.

Ovogodišnji kamp je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Grada Čačka, producentske kuće Cinnamon Films, Studentskog centra Užice, ali i brojnih partnera i prijatelja.

Izvor: Morava info

Prethodni članakInspekcija za osam dana obavila 800 kontrola protivepidemijskih mera, na jednoj žurci zatečeno 200 ljudi
Sledeći članakDveri: Sramno ponašanje policije prilikom protesta čačanskih srednjoškolaca

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here