Galerija “Nadežda Petrović“ dobija novog direktora

4
822

ČAČAK – Na predstojećoj sednici Skupštine grada Čačka zakazanoj za 25. jun, koja će se održati u Domu kulture u Prijevoru, naći će se i predlozi Komisije za kadrove i mandatno – imunitetska pitanja.

Među njima, i predlog da se za novog direktora Umetničke galerije „Nadežda Petrović” u Čačku imenuje Branko Ćalović. Kako je navedeno u skupštinskom materijalu, kandidat za ovu funkciju, osim Ćalovića, bila je i Marija Radisavčević, diplomirani istoričar umetnosti.

Upravni odbor je, uzimajući u obzir sve činjenice, sačinio Predlog liste kandidata i dao mišljenje o stručnim i organizacionim sposobnostima oba kandidata. Istovremeno, UO je utvrdio predlog da se za direktora Umetničke galerije “Nadežda Petrović“ imenuje Branko Ćalović, dipl. ekonomista iz Čačka – navoodi se u saopštenju Komisije za mandatsko-imunitetska pitanja.

Istovremeno, konstatovano je da je Aleksandru Dačiću prestala funkcija vršioca dužnosti direktora Galerije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPet osoba iz Katrge evakuisano iz kuća zbog opasnosti od poplave
Sledeći članakTodorović: Sva deca čiji su roditelji podneli zahtev za upis biće primljena u vrtiće

4 KOMENTARA

  1. Treba možda pitati kolektiv zašto su se opredelili za tog kolegu i kako to da niko od starijih kolega istoričarke umetnosti, sa visokim zvanjima u struci, nije konkurisao nego preko reda ona „mladjahna“! Vrlo indikativno!

  2. Potpuno logično. Šta ima istoričarka umetnosti da traži na čelu umetničke galerije. To je posao za ekonomistu. Zaboga, pa nije ovo Švedska.

  3. Ekstra, nemoj slucajno da izaberete nekoga ko se skolovao za to 😀 A ova istoricarka umetnosti prvo pecenjaru nek otrvori da dokaze org.sposobnosti, pa cemo za 4 godine da vidimo… Joj Srbijo…. Ne zna covek da li da place ili da se smeje…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here