Todorović: Sva deca čiji su roditelji podneli zahtev za upis biće primljena u vrtiće

11
1227

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun najavio je da će svi mališani koji su ove godine aplicirali za upis u neki od vrtića u dve predškolske ustanove čiji je osnivač grad, biti upisani.

Prema njegovim rečima, Gradsko veće usvojilo je odluku po kojoj je broj dece koji će moći da budu primljeni uvećan za 20 odsto.

Na ovaj način moći će da se upiše 205 mališana u PU “Radost“ i još 185 u PU “Moje detinjstvo“. Ubeđeni smo da će svi mališani koji su u prvom krugu ostali ispod crte naći mesto u nekom od vrtića u ove dve predškolske ustanove – istakao je Todorović.

On je najavio da će se uskoro ući u proces eksproprijacije 566 kvadratnih metara u Ljubiću preko puta pošte, za potrebe gradnje zdravstvene stanice u tom delu grada.

Izvor: Morava info

Prethodni članakGalerija “Nadežda Petrović“ dobija novog direktora
Sledeći članakDelovi Čačka u četvrtak pola dana bez struje

11 KOMENTARA

  1. Ne znam da li ima neki grad u Srbiji u kome ti treba veca veza za upis deteta u vrtic. A najsmesnije je kad u konkursu izbace da za odredjeni uzrast i odredjenu ustanovu ima 1 slobodno mesto, STRASNO.

  2. FR, pola Ljubickog keja i Medicina rada se nalazi do same pruge pa nista, mesto je sigurno bolje nego sadasnja ambulanta koja je nabijena izmedju onih kuca bez prilaza i bez ijednog parking mesta. Treba malo rasiriti grad, rasteretiti ulice, praviti tamo gde ima mesta, gde moze da se napravi veliki parking, ulaz, izlaz. Sada kad neko doveze neku stariju osobu koja je teze pokretna u ambulantu, stane posle semafora i dok je izvedu iz vozila i uvedu u zgradu na Ljubic keju se napravi kolona pola kilometra.. Mesto nije idealno ali je sigurno bolje nego sadasnje. Sto se tice vrtica nije mi jasno, kukaju da ima sve manje dece a svake godine je frka za mesto u vrticima. U Cacku ima 17 drzavnih i 4-5 privatnih vrtica i opet nema mesta .

  3. Samo me interesuje koja je ovo matematika…ako je na jedno mesto konkurisalo najmanje dvoje dece,kako ce onda prosirenjem od 20% svi da se upisu?

    • Prijatelju godinama serviraju slicnu matematiku,valjda smo dosad naucili da je njihova jedina ideologija novac a sve ostalo sto pricaju i rade cista demagogija i propaganda

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here