GG Ivan Ćalović: Deo opozicije nije prihvatio naše predloge, ali pobeda u Čačku je blizu

35
1723

ČAČAK – Grupa građana “Ivan V. Ćalović – Istina i čast“ oglasila se saopštenjem za javnost povodom predstojećih lokalnih izbora u Čačku, 2. juna.

Prenosimo ga u celosti:

Ivan Ćalović, sa svim svojim saradnicima, odboricima i članovima, pažljivo je čitao, slušao i gledao sve što je do sada javno objavljeno tokom kampanje političkih aktera koji su odlučili da učestvuju na predstojećim lokalnim izborima.

U skladu sa sinonimom naše liste – ”ISTINA I ČAST”, ovom prilikom ćemo se potruditi da upravo istine radi, podsetimo naše građane pre svega, a i kolege opozicione političare kojima smo mi tema u negativnom kontekstu, ko smo i od kada postojimo.

Naše udruženje građana postoji više od 5 godina, (dakle ne 10 dana pre ovih izbora). Svih ovih godina smo sprovodili sve naše planirane aktivnosti koje se tiču predstavljanja političke platforme građanima, te registrovanja naših članova i simpatizera. (Viber grupa je formirana 12.06.2019 godine).

Ponosni smo na činjenicu da sa vremenom postoji stalni trend rasta u broju članova i građana koji naše udruženje podržava. U isto vreme perecepiramo i prepoznajemo provleme sa kojima se na lokalnom i republičkom nivou susreću sugrađani, tražimo i nudimo rešenja. Zbog toga učestvujemo na ovim izborima.

Sve vreme od nastajanja udruženja smo isključivo opoziciono aktivni, Ivan Ćalović lično sa velikim brojem članova je podržao sve akcije u prikupljanju potpisa za opozicione liste koje su se na izborima aktivirale u periodu kada mi to nismo želeli, a poslednji put i za decembarske izbore 2023 godine. (To odlično znaju i nosioci lista koji sada učestvuju na lokalnim izborima).

Više puta smo jasno istakli da je naš cilj promena lokalne vlasti koja ne radi u najboljem interesu sugrađana i na kraju smo pred ove izbore i potpisali i overili kod notara izjavu, da nećemo ni pod kojim uslovima biti sa nosiocima aktuelne vlasti.

Nosilac naše izborne liste, kao i najveći broj odbornika su zaposleni i ostvareni ljudi, širokog spektra obrazovanja i znanja (pravnici,ekonomisti, inženjeri, veterinari, agronomi, majstori, radnici i poljoprivrednici), ne ulaze u politiku da bi zaposlili sebe, ili skućili člana porodice, ili da bi preko Grada dobili neki unosan posao. Oni su se angažovali U POLITIČKOM DELOVANjU DA BI promenili političku klimu nepotizma i nejednakosti, a ZA DOBROBIT SVIH GRAĐANA.

Ne prihvatamo kritike da smo onemogućili formiranje jedinstvene opozicione liste, jer imamo pravo kao i sve druge kolege da odredimo način političkog delovanja, te da procenimo šta je optimalno dobro za građane zbog koji valjda svi učestvujemo u političkom nadmetanju.

Smatrali smo da je dobro da za naš Grad, da svi opoziciono nastrojeni politički akteri, koji iskreno nameravaju da obore trenutnu lokalnu vlast u rukama SNS-a, pokažu pred biračima svoju individualnu snagu i formiraju svoje liste koje se lako prepoznaju i imenom i prezimenom, pa da se nakon toga udružimo oko istog cilja i građanima pokažemo jedinstvo na izborima.

Na radnim sastancima koji su nakon objavljivanja svih izbornih lista održani sa predstavnicima opozicije u više navrata, naše ”GRUPA GRAĐANA IVAN V. ĆALOVIĆ ISTINA I ČAST” je jasno predložila tu nameru i ostala je gotovo usamljena u realizaciji tog cilja (samo su Dveri jasno rekle da su saglasne), a predlog na kraju prećutno nije podržan.

Tačnije, ostale opozicione liste na izborima u Čačku nisu prihvatile naš predlog koji se ticao jedinstvenog nastupa opozicije na izborima. Prvi korak je bio zajedničko POTPISANO saopštenje medijima i građanima da se sve opozicione liste obavežu na formiranje nove vlasti nakon pobede na lokalnim izborima. Drugi korak je zajednička konferencija za medije svih nosilaca izbornih lista na istu temu. TREĆI. I PO NAMA NAJVAŽNIJI KORAK, je bilo zakazivanje i održavanje ZAJEDNIČKOG MITINGA svih OPOZICIONIH LISTA, TE FINALNO POKAZIVANjE JEDINSTVA I ODLUČNOSTI ZA PROMENU VLASTI PRED GRAĐANIMA, odnosno PREDSTAVLjANjA kandidata za odbornike koji će tu vlast posle izbora i formirati, sve sa ciljem dodatnog animiranja sugrađana da postoji jedinstvo kvalitetne alternative za postojeću nenarodnu vlast.

Ovaj naš predlog ZA JEDINSTVENO DELOVANjE REGISTROVANIH OPOZICIONIH LISTA DO ODRŽAVANjA IZBORA, A POSEBNO POSLE REZULTATA ISTIH kao što rekosmo, nije prihvaćen, a zašto je to tako, glasači i mediji moraju pitati naše kolege (koji u svojim kampanjama aktivno napadaju i dovode u pitanje naše opoziciono političko delovanje.).

I PORED SVEGA, NAŠA GRUPA, SADA NEĆE NEODGOVORNO I BEZ DOKAZA ISTUPITI SA TVRDNjAMA DA JE NEKO OD POSTOJEĆE OPOZICIJE LAŽAN, DA JE “KUKAVIČIJE JAJE”, KOJE SE GRAĐANIMA PODMEĆE.

Dragi naši sugrađani, MI ČVRSTO VERUJEMO DA JE ČAČAK SPREMAN ZA POBEDU I PROMENU VLASTI I DA ĆE NAKON PREBROJAVANjA GLASOVA, OPOZICIJA U ČAČKU ODNETI POBEDU, SIGURNI SMO DA SE AKTUELNA VLAST SA SVOJOM KOALICIJOM VIŠE NE PITA ZA REZULTAT.

Uvaženi građani, upravo se VI pitate za VAŠ bolji i kvalitetniji život u našem Čačku, jer VI imate ispred sebe izbor, imate šest opozicionih lista, glasajte po savesti i uverenju da niko od nas neće izneveriti VAŠ glas, ali dobro zapamtite imena svih lista i njenih nosilaca, imena svih odbornika, koji sutra treba da zastupaju vaše interese za vašu dobrobit, znate gde su nam stranačke prostorije, gde živimo i NEMOJTE DOPUSTITI DA BILO KO OD NAS IZNEVERI VAŠ GLAS. Ukoliko bilo ko od nas sutra “promeni opozicionu ploču”, nemojte sedeti skrštenih ruku, pokažite građansku neposlušnost, jer su upravo vaše ruke i vaš glas omogućili nama da se vlast promeni i vi ne smete biti prevareni.

Ovu političku poruku svesno ističemo sugrađanima, jer su brojni primeri izneverene volje građana, a to se mora promeniti i naša lista vas neće izneveriti. ZBOG TOGA JE reč “ČAST”, SINONIM ZA NAŠU LISTU.

Mi se ovim sapštenjem posebno obraćamo građanima koji su od strane vlasti ucenjeni radnim mestom, bilo u javnom sektoru, ili kod poslodavaca krupnog kapitala bliskih vlasti, te im poručujemo da nađu način i smognu snagu da doprinesu POBEDI morala, istine i časti.

Posle pobede, naše udruženje i naša izborna lista posvetiće se rešavanju problema svakom ko teško živi pod ovom vlašću, imamo spremne projekte za poboljšanje uslova za ratne veterane, za obespravljene radnike i poljoprivrednike, za učenike, za prosvetne radnike, za penzionere, za samohrane majke, za sve ostale pojedince ili grupe koji su zbog nemara, zbog nedomaćinskog poslovanja i ostalih nebrojenih primera lošeg rukovođenja i upravljanja ljudima i materijalnim resursima došli u nezavidan položaj.

Poštovani sugrađani, promena je blizu! Izađite masovno na izbore, odvojite trideset minuta svog vremena za naredne četiri godine svog života.

 1. juna 2024. – Zaokružite broj 2!
 2. juna 2024. – Izaberite sebe!

Grupa građana Ivan V. Ćalović “ISTINA I ČAST”

Prethodni članakSvi za Čačak: Glas za Radojevića, Ilića, Papića i Petkovića je glas za početak zavođenja vladavine zakona u Čačku
Sledeći članakZavršeno 80 odsto radova na rekonstrukciji Ulice župana Stracimira, šetalište u novom ruhu do kraja juna

35 KOMENTARA

 1. JEDINI PRAVI POLITICAR,INTELEKTUALAC,SA POSTENO ZARADJENIM FAKULTETSKIM DIPLOMAMA, CASTAN ,POSTEN GRADJANIN. IVAN CALOVIV
  POMAGAO NAROD U NEVOLJI
  NAJBOLJI SI ALI ZNAS KAKO FUNKCIONISE
  U SVIM SEKTORIMA
  KOMPLIMENTI BRAVO

 2. Calovicu, ako ovo citas onda da znas, moja porodica ne ide na izbore. Sada cemo izaci svi i glasati tebe. Ako nas prevaris i odes sa SNS i postanes caanska Zavetnica nikada vise niko za tebe glasati nece pa da nas zlatom darvas. Videcemo tvoju cast, a nase glasove imas.

 3. GG Ivan Ćalović je, sudeći po ovim komentarima, uspela da ujedini botove vlasti i „opozicije“. Posle 2.6. videće se ko je ko.

 4. Kako ćeš da objasniš ljudima što ti je pola izbornog štaba skupljeno pomoću konca i konopca? Samo svađaš opoziciju i ništa više. I neke gluposti pričaš o kanalizaciji i otpuštanjima. Strašno

 5. Dok se vi raspravljate ko je opozicija ko nije Naprednjaci se spremaju jos jedan mandat da pljackaju i unistavaju Cacak, od 2012 su samo preko gradskog budzeta potrosili 650 miliona evra. Gde je taj novac zavrsio pitam gospodu sa liste broj 1- SNS? Desna ruka levi dzep..

 6. Bolje da me Milun „zabehatonira“ nego da me ovi drugi ostave bez hleba. Video sam njihovo
  znanje posle 2000 god. Jedva se iscupasmo iz provalije. Zato dzaba vas. Pogotovo ovih ficvirica. Napuderisanih.

   • Cim si ti Wow Tim veze nemas o zivotu. Mora da ti zivot visi u gradu, po kaficima. Nikad nisi radio, imao radno mesto pa izgubio od ovih gulikoza koji se sad javljaju kao neki spasioci. Ne znam od cega i od koga.

 7. Isposvađao si se Ćaloviću sa pola opozicije, a sad glumiš nekog pomiritelja. Sram te bilo! Nemoj se privaljivati opoziciji kad opozicionar nisi! Pljuješ i ti i tvoji mučenici Pavla i Čačak protiv nasilja na sva usta. Pavle je pravi opozicionar, a ti si prevarant.

  • Neka zivi Milun I neka behatonira grad I dalje. Mozemo pored Morave, kejom, gradom obuti cipele i to Italijanke i komotno setati, uzivati. Jedino smeta neko govance od kuce ovih zalizanih, napuderisanih. Idemo, glasamo za Miluna. Vredi covek. I pamecu i vizuelno. Bas mu prilici. E sad ajte kontra botovi.

 8. Pobeda „opozicije’ u Čačku je blizu taman koliko je blizu Jupiter. Pristali ste zbog sujeta i nerealnih ambicija na unapred izgubljenu utakmicu pa ćete četiri naredne godine davati legitimitet jednopartijskoj vlasti i statirati u kukuruzu.
  Što možda nije ni loše jer ko normalan bi poželeo vlast koju predvode bivši naprednjaci Radojević, Ćalović, Jelesijević, povampireni Veljo lampek i Boško zavetnik. Kakav bi to tek cirkus bio.

 9. Samo se vi svadjajte gospodo „Opozicionari“ Dok se vi raspravljate ovaj ce biti tu jos 4 godine.Zabehatonirace nas za sva vremena.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here