Glumačka radionica Kulturnog centra nastupila na festivalu “Majski cvet“ u Bečeju

0
52

ČAČAK – Glumačka radionica Kulturnog centra Čačak treći put zaredom učestvovala je na najvećem festivalu pozorišnog stvaralaštva dece i mladih u regionu “Majske igre“, koji već 66 godina organizuje Gradsko pozorište u Bečeju.

Predstava Glumačke radionice “Sakati Bili sa Inišmana“ odabrana je u velikoj konkurenciji od čak 49 predstava iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, među šest najboljih omladinskih, koje čine glavni program festivala.

  • Na ovaj način naši mladi glumci još jednom su predstavili naš grad u najboljem mogućem svetlu, ovoga puta sa svojom prvom omladinskom predstavom „Sakati Bili sa Inišmana“ po tekstu Martina Mekdone, a u adaptaciji i režiji Jovane Mišković i Dušana Vukašinovića – navode iz Glumačke radionice Kulturnog centra.

Nakon uspešnog igranja predstave i emotivne reakcije bečejske publike, usledio je tradicionalni razgovor sa žirijem festivala kojeg su ove godine činili:

Hana Selimović, glumica pozorišta Atelje 212
Sanja Marković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta
Arpad Mesaroš, glumac Novosadskog pozorišta (Ujvideki sinhaz)

Ekipa Glumačke radionice Kulturnog centra imala je priliku i da pogleda predstave iz Kruševca, Tuzle i Bačke Palanke, a uz domaćine iz Bečeja proveli su divno vreme na festivalu, a uspešno gostovanje zaokružili vrednim uspomenama i novim prijateljstvima.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNova usluga Gradske biblioteke Čačak – pozajmica audio-knjiga (VIDEO)
Sledeći članakPlanska isključenja struje za utorak, 21. maj

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here