Godinu dana od premijere “Triptiha o radnicima“, predlog da 7. oktobar bude Dan Gradskog pozorišta Čačak

9
157

ČAČAK – Na današnji dan pre tačno godinu dana odigrana je predstava “Triptih o radnicima“, prva profesionalna predstava čačanskog pozorišta nakon više od šezdeset godina.

Bratislav Janković, direktor Gradskog pozorišta u Čačku, u čijoj je produkciji izveden ovaj komad, predlaže da 7. oktobar bude proglašen Danom ove ustanove kulturre.

Za ovih godinu dana uradili smo važne i velike stvari. Hvala svim prijateljima, kolegama, saradnicima, koji su pomogli i dalje pomažu podizanje i izgradnju najmlađeg pozorišta u Srbiji. Gledajući istoriju danas velikih pozorišnih kuća, većina njih je svoje početke imala u adaptiranim, iznajmljenim prostorima, kafanama, napuštenim barakama… Tako i mi, još uvek nemamo svoje zidove, ali imamo viziju, energiju i veliku ljubav prema pozorištu. Verujte u vaše Gradsko pozorište Čačak – naveo je Janković.

JOŠ PROČITAJTE: Trijumfalna premijera prve predstave Gradskog pozorišta Čačak

Ranije je najavljeno da bi do kraja godine Gradsko pozorište u Čačku trebalo da izvede još jednu premijernu predstavu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakŠahisti Borca plasirali se u viši rang, igraće u Prvoj ligi Srbije
Sledeći članakFK BIP pokrenuo Akademiju fudbala za za dečake od 5 do 12 godina

9 KOMENTARA

  1. TRIPTIH O RADNICIMA nema veze sa ovim Covekom, rezirao ga je Bojan Djordjev ( Beograd ) a i producentkinja je bila iz Beograda. Dokle cemo da se kitimo tudjim perjem?

  2. Nema zgradu, zaposlene, tehnicare, glumce, predstave, publiku, ideje, kadar….. Ima direktora sa platom mesecnom od 90.000 din. Ima li u ovom gradu iko zrno mozga

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here