Gojković: Izbori neće biti u martu, Vučić će odlučiti kada će se glasati

0
155

Dogovorili smo se da izbori ne budu u martu, već da se predsedniku Srbije ostavi da u okviru onoga što mu Ustav i zakon dozvoljavaju odluči da oni budu održani u krajnjem roku, rekla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Moja ocena je da smo posle niza razgovora u ove tri runde uspeli da u kratkom vremenu usvojimo, ili smo u fazi usvajanja zaključaka koje smo dogovorili – kazala je Gojković.

Ona je na konferencije za medije, posle današnjih međustranačkih razgovora o poboljšanju izbornih uslova, rekla da su stigli predlozi za Nadzorni odbor Skupštine Srbije koji će biti razmotreni na sledećoj sednici, dodavši da je birački spisak transparentan i da su usvojene i izmene zakona koje se odnose na funkcionersku kampanju.

Gojković je istakla i da je dogovoreno da se izaberu članovi Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i to po formatu „tri plus dva“, zbog različitog načina izbora članova.

Ona je ocenila da su ovim dogovorom dobili i oni koji nisu učestvovali u međupartijskom dijalogu, a koji blokadom RTS danas pokazuju da „žele haosom i bezidejnošću“ nešto da postignu.

Gojković nije novinarima mogla da kaže kada je poslednji rok za odražavanje izbora, navodeći da je to ustavna nadležnost predsednika Republike.

Prema važećem zakonu, izbori bi mogli da se održe najkasnije 3. maja.

Izvor. N1

Prethodni članakU Milanovcu promovisana knjiga “Sukob mitova – sačuvati od zaborava”
Sledeći članakBorac ubedljivo prvi na tabeli ABA2 uprkos veoma teškoj finansijskoj situaciji

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here