Goran Vesić obišao srušeni most: U infrastrukturu nije ulagano decenijama, grad uradio sve što je trebalo

4
718

ČAČAK – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas lokaciju gde se jutros usled velike količine vode koja se slila u Zapadnu Moravu došlo je do pucanja mosta koji je spajao čačanska sela Mrčajevce i Slatinu i koji je za saobraćaj zabranjen od novembra prošle godine.

Vesić je istakao da je opštinama dat nalog kako da postupaju u vezi sa visećim mostovima, da je konačno uspostavljen red i da se zna tačno kakvo je stanje sa kojim visećim mostom.

Nažalost, naša infrastruktura nije idealna jer u nju nije ništa ulagano decenijama, ne možete za pet, deset, dvadeset godina popraviti nešto u šta nije ulagano mnogo decenija. Ono što je još veći problem i na čemu ću insistirati kao ministar jeste da se donese zakon o održavanju mostova. Mi smo zemlja u kojoj kad se izgradi infrastruktura nju niko više ne odražava, osim ako nije na nekom putu, pa onda to održavaju recimo ‘Putevi Srbije’ – rekao je Vesić.

Vesić je dodao da će biti donet zakon o održavanju putne infrastrukture, jer kako kaže uzalud su mostovi ili putevi ukoliko ih niko ne održava.

Grad Čačak je u ovom slučaju uradio sve što je mogao da uradi, mi smo od novembra prošle godine zabranili saobraćaj preko ovog mosta, to je odgovorno i onako kako treba da bude. Odmah su tražili novac od mog ministarstva za njegovu rekonstrukciju i tada je bila procena da most prvo treba da se rekonstruiše i izdvojili smo iz budžeta 500 miliona dinara i prebacili na račun grada Čačka kako bi raspisali Javnu nabavku i rekonstruisali ga. U međuvremenu su radili projekat, čak su počeli i pripremne radove, ali nisu mogli ni da krenu dalje jer su tu u pitanju visoke vode – rekao je Vesić.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakOvako sada izgleda srušeni most na putu Mrčajevci-Slatina (FOTO)
Sledeći članakIbarska magistrala kod Adrana biće osposobljena za saobraćaj u narednih 10 dana

4 KOMENTARA

  1. Sta ste uradili povodom mosta od 2014 gidine !!!!!!!!
    SRAM DA VAS BUDE
    Dva mosta su se srusila za vreme vase vladavine.Koliko je izgradjenih ?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here