Ibarska magistrala kod Adrana biće osposobljena za saobraćaj u narednih 10 dana

0
557

ČAČAK – Ibarska magistrala kod Kraljeva biće osposobljena za saobraćaj u narednih 10 dana, rekao je danas u Čačku ministar građevine Goran Vesić, koji je najavio i gradnju novog mosta na tom mestu. Rok za izgradnju je četiri meseca.

Goran Vesić je rekao da je Ministarstvo građevine saobraćaja i infrastrukture izdalo hitan nalog za formiranje privremene devijacije na mestu prekida saobraćaja na deonici Ibarske magistrale od Mrčajevaca do Adrana kod mosta preko Musine reke.

Ja sam juče dao nalog putevima Srbije da se hitno izradi devijacija i da se ovaj most ruši i da se izgradi potpuno novi most. Ovaj most je inače izgrađen 1964. godine, zato ima stubove u koritu, to se odavno već ne radi tako. Rekonstruisan je 2016. godine, tada je trebalo da se izgradi nov most, a ne da ga rekonstruišu, jer je rekonstruisan na starim stubovima – rekao je Vesić.

Devijaciju će izvesti „Putevi Srbije“ formiranjem obilaska oko lokacije prekida čim se voda povuče i omogući rad na postavljanju cevi i formiranju nasipa. Ona će biti u funkciji do izgradnje novog mosta na ovom mestu. Radovi na izgradnji novog mosta počinju odmah po povlačenju vode i prestanku padavina.

Devijacija će, najavljuje, za najviše 10 dana biti završena – napraviće se cev kroz koju će prolaziti reka, uradiće se zemljani nasip, tako da će put sa asfaltom biti pušten za saobraćaj.

Moraće da se vozi sporije, ali će saobraćaj ići – rekao je ministar.

Izvor: Morava info

Prethodni članakGoran Vesić obišao srušeni most: U infrastrukturu nije ulagano decenijama, grad uradio sve što je trebalo
Sledeći članakSrušio se most koji povezuje Mrčajevce i Slatinu, “za dlaku“ izbegnuta tragedija (VIDEO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here