Gornjem Milanovcu šest miliona za projekte kulture u okviru konkursa “Gradovi u fokusu“

0
99

GORNJI MILANOVAC – Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije na konkursu “Gradovi u fokusu 2021“, raspisanom decembra prošle godine u cilju podsticanja lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima u oblasti kulture, sa šest miliona dinara pomoći će realizaciju nekoliko projekata čiji je nosilac opština Gornji Milanovac.

Putem konkursa Ministarstvo kulture i informisanja će sufinansirati deo projekta “Rudničko-takovski kraj – Okno kulture 3“.

Reč je o realizaciji druge faze završnih radova na rekonstrukciji A faze Doma kulture u Gornjem Milanovcu (3.100.000 dinara), nabavci pokretne scenske rasvete (dva miliona dinara) i organizaciji inostrane baletske predstave u Gornjem Milanovcu (900.000 dinara).

Podrška Ministarstva kulture potvrda je da smo na dobrom putu i da smo u ovom delu Srbije lider među ustanovama kulture – rekao je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra Gornjeg Milanovca.

On je podsetio da je Ministarstvo kulture putem konkursa “Gradovi u fokusu“ prethodnih godina odobrilo sedam miliona dinara i to za deo radova na rekonstrukciji Doma kulture u Gornjem Milanovcu – 4 miliona i nabavku 3D projektora – 3 miliona dinara.

Ministarstvo kulture i informisanja ove godine sa 300.000 dinara pomoći će realizaciju i 7. Festivala “Kratka forma“. Kulturni centar podneo više projekata. Rezultati će biti poznati u narednom periodu tako da se može očekivati i dodatna podrška Ministarstva kulture projektima Kulturnog centra – naveo je Arsić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku preko 30.000 vakcinisanih jednom dozom, imunizacija se nastavlja u ponedeljak
Sledeći članakTrideset dva odsto Milanovčana primilo makar jednu dozu vakcine

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here