U Gornjem Milanovcu obeležena gradska slava – Svete trojice (FOTO)

0
721

GORNJI MILANOVAC – Opština Gornji Milanovac i crkva Svete Trojice proslavili juče slavu Silazak Svetog Duha na apostole – Trojice

Rezanjem slavskog kolača u crkvi Svete Trojice obeležena je slava ovoga hrama i gradska slava. Pedesetica – kako se još naziva ovaj praznik, slavi se na pedesti dan od Uskrsa i predstavlja silazak Duha Svetoga na apostole. Sveta Trojica je si simbol trojstva Boga Oca, sina Isusa Hrista i Svetoga Duha. Kao slava Gornjeg Milanovca ponovo je obnovljena 2016. godine, prvi put posle Drugog svetskog rata.

U prisustvu svojih saradnika, zajedno sa sveštenstvom crkve Sveta Trojica i vernim milanovčanima, predsednik opštine Dejan Kovačević je prisustvao Svetoj arhijerejskoj liturgiji i rezanju slavskog kolača.

On je sugrađanima čestitao slavu.

  • Samo sabornost između nas može doneti jedan novi početak, jedan novi napredak za našu opštinu i za sve naše građane. Opština Gornji Milanovac je jedna lepa opština, velika po teritoriji, a još veća po narodu koji na toj teritoriji živi. Da bismo osvetlali obraz našim precima, a našim budućim naraštajima ostavili taj put koji treba da se sledi, taj veličanstveni put srpskoga roda, mi danas zajedno sa našom crkvom i sa našim sveštenstvom počinjemo proslavu gradske slave i slave crkve SveteTojice. Neka nam je srećna slava! Vama i vašim porodicama želim sve najbolje i da u budućnosti u miru i prosperitetu dočekamo i naredne slave. Živeli! – rekao je Kovačević.

Zbog loših vremenskih prilika i veoma visokih temperatura tradicionalna litija je ove godine održana u porti hrama Svete Trojice.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVeliki broj Čačana odazvao se pozivu da obave preventivne preglede u Domu zdravlja i bolnici
Sledeći članakBiciklista Borca Ognjen Ilić šampion Srbije u drumskoj vožnji, viza za Olimpijske igre u Parizu nikad bliže

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here