Grad Čačak definitivno postaje vlasnik upravne zgrade Halk banke

0
1443

ČAČAK – Gradsko veće Čačka donelo je Rešenje o pribavljanju u javnu svojinu upravne zgrade Halk banke u centru grada. Za ovu transakciju lokalna samouprava izdvojiće 1,68 miliona evra.

Zgrada na ekskluzivnoj lokaciji u Pivarskoj ulici ima tri sprata i ukupnu površinu od 3.140 metara kvadratnih. Cena kvadrata po toj računici je 538 evra.

Kako je Morava info, ranije objavila, Halk banka bi od novog vlasnika na desetogodišnji period zakupila šalter salu u prizemlju i podrum u kom se nalazi sefovi. Tih 535.000 evra, koliko košta zakup na deset godina, bila bi praktično prva od tri rate za isplatu zgrade.

Druge dve u sličnim iznosima na naplatu bi došle za 12, odnosno 24 meseca.

Inicijativu za prelazak zgrade u vlasništvo grada pokrenuo je, kako je navedeno u rešenju, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, kako bi se u taj objekat preselio Centar za socijalni rad.

Centar za socijalni rad sada je smešten neuslovnom, neadekvatnom i nedovoljno pristupačnom i nebezbednom objektu, sa nedovoljnim brojem kancelarija neadekvatne veličine, strukture na tri lokacije u gradu. Prostorna razdvojenost unutrašnjih organizacionih celina se odražava na efikasnost redovnog funkcionisanje ustanove kao celine, ali i na neposrednu zaštitu korisnika – navodi se u dokumentu Gradskog veća.

Kako se navodi, u novoj zgradi biće obezbeđen prostor za 28 kancelarija Centra za socijalni rad, jednu veću prostoriju, salu za edukaciju, obuke, predavanje i druge aktivnosti, prostoriju za kontrolisano viđanje dece i roditelja, toalete, čekaonicu…

Pored potrebe pribavljena prostora za Centar za socijalni rad, grad Čačak ima potrebu i za dodatnim poslovnim prostorom za rad gradskih uprava ustanova i javnih preduzeća čiji je osnivač a koje su smeštene u neadekvatnim i neuslovnim prostorijama.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU planu gradnja severne obilaznice oko Čačka, Parmenac se spaja sa Trbušanima i Prijevorom
Sledeći članakBrojna čačanska sela i pojedini delovi grada ostali bez struje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here