U planu gradnja severne obilaznice oko Čačka, Parmenac se spaja sa Trbušanima i Prijevorom

3
5226

ČAČAK – Gradsko veće Čačka donela je odluku o izradi Plana detaljne regulacije Severni opštinski put, koji bi trebalo da spoji naselja Trbušeni i Prijevor sa jedne i Parmenac sa druge strane Zapadne Morave.

Milan Bojović; foto: MNA/Miloš Lukić

Ta saobraćajnica predviđena je kao alternativa za deonicu auto-puta Preljina-Požega, kaže u izjavi agenciji MNA pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović, dodajući da bi se smanjile i gužve u gradu.

Pristupili smo izradi ovog Plana detaljne regulacije u cilju stvaranja uslova za projektovanje ove saobraćajnice, u perspektivi njene izgradnje zajedno sa mostom na reci Zapadnoj Moravi koja bi baš na ovom mestu trebalo da se spoji sa državnim putem prvog B reda broj 23 u Parmencu na delu između brane u Parmencu i preduzeća Vodovod – objašnjava Bojović.

Ističe da je znači ove saobraćajnice višestruk, dodajući da je cilj da se u razgovorima sa vladom i predstavnicima Puteva Srbije tokom radova na deonici auto-puta Preljina-Požega iskoristi prilika i izgradi novi put.

Prvi korak bi bio rešavanje imovinsko pravnih odnosa, zatim projektovanje mosta i same saobraćajnice, a nakon toga nadam se vrlo brzo i izgradnje – rekao je on.

Bojović kaže da bi se Severni opštinski put prostirao kroz više planskih akata, kroz planove generalne regulacije Ljubić-Konjevići, Ljubić-Trbušani i Sportski centar “Mladost”, a obuhvaćen bi bio i drugim planovima.

Ali ova deonica koja obuhvata ovaj plan detaljne regulacije pokriva ono što tim planskim aktima nije pokriveno, podrazumeva površinu od 11,11 hektara i prostire se na tri katastarske opštine Parmenac, Prijevor i Trbušani – istakao je Bojović.

Prema njegovim rečima, Ulica Danice Marković planskim aktima je planirana da se poveže na novu saobraćajnicu, takođe ulica Vidosava Kolakovića, odnosno prijevorski put i saobraćajnica koja ide ka Trbušanima.

Čitav taj kraj bi bio povezan sa ovom saobraćajnicom koja vodi ka Užicu. Bespredmetno je komentarisati koliko je to značajno za građane Čačka. Put će biti alternativna saobraćajnica auto-putu za slučaj obustave saobraćaja, ali isto tako izgradnja ove deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća je podjednako značajna sa aspekta smanjenja gužvi u gradu – istakao je Bojović.

Bojović je podsetio da je ova tema prvi put pomenuta od strane gradonačelnika Miluna Todorovića na sastanku koji je održan sa ministarkom Zoranom Mihajlović prilikom njene posete Čačku.

Vrednost ove investicije je jako velika, iskustva koje smo imali tokom prethodne dve, tri godine kada je u pitanju pomoć vlade i Puteva Srbije na teritoriji Čačka u razvoju izgradnja infrastrukture nas je uverila da treba da budem optimisti i kada je ovaj projekat u pitanju, uvereni da ćemo to zajedničkim snagama uspešno realizovati – zaključio je Bojović.

Izvor: MNA

Prethodni članakSnežni smetovi i olujni vetar paralisali Goliju (FOTO)
Sledeći članakGrad Čačak definitivno postaje vlasnik upravne zgrade Halk banke

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here