Grad Čačak finansira zamenu individualnih ložišta kotlovima na gas, raspisan javni poziv

7
1578

ČAČAK – Grad Čačak raspisao je drugi javni poziv za sufinansiranje mera projekta za smanjenje zagađenja vazduha u Srbiji iz individualnih ložišta.

Na ovaj način građani mogu mogu konkurisati, ukoliko ispunjavaju sve navedene uslovi, i dobiti potpuno besplatno ekološki prihvatljivije i energetski efikasnije kotlove na gas.

  • Pozivam sve građane koji žele da doprinesu boljem kvalitetu vazduha u našem gradu da se prijave na ovaj javni poziv i da u svojim domaćinstvima zamene postojeće uređaje za grejanje ekološki prihvatljivijim i energetski efikasnijim kotlovima na gas. Grad Čačak će učestvovati sa maksimalno do 100 odsto ukupne vrednosti sa PDV-om, što će biti ostvareno kroz dodelu gasnog kotla krajnjem korisniku u vlasništvo (15 kondenzacionih kotlova snage 25 kW i 15 kondenzacionih kotlova snage 32 kW). Važno je da se što veći broj građana prijavi za ovakve mere kako bismo zajedničko unapredili životnu sredinu u našem gradu. Grad Čačak kontinuirano sprovodi projekte koji se tiču zamene uređaja za grejanje u domaćinstvima koji koriste nečiste energente u cilju smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih ložišta koja su se pokazala kao jedan od najvećih izvora zagađenja u zimskom periodu. Uskoro će biti raspisan i javni poziv za dodelu šporeta na pelet i drago mi je što postoji veliko interesovanje građana za ove mere – rekla je Marjana Petronijević, pomoćnica gradonačelnika Čačka.

Detalje o uslovima konkursa, kao i potrebne obrasce možete naći na sajtu Grada Čačka, na OVOM LINKU.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTodorović proglašen za najboljeg gradonačelnika u Srbiji
Sledeći članakU Čačku 3.420 nezaposlenih, ovo su najdeficitarnija zanimanja u gradu

7 KOMENTARA

  1. Nema ovde mnogo kombinacija. Stanje vazduha zimi je alarmantno. Loženja u centru je mnogo! Treba oporezovati svaki kotao na čvrsta goriva. Iz tog fonda vršiti zamenu! Ko voli ugalj ili drva.. u selo!

    • Kada bi oporezovali ovakve komentare za čas bi napunili kase… Zar nije u zadnjih 5 godina napravljeno na hiljade kvadratnih metara stambenog prostora koji se ne greju na čvrsto gorivo (pre svega na gas) u sred centra grada gde su do tada bile kuće (grejale se na gas, struju i čvrsto gorivo)?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here