Grad nastavlja da subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima

0
343

ČAČAK – Članovi Gradskog veća u Čačku prihvatili su danas predloga Odluke o proizvodnji, distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom, čime se stvaraju uslovi da Javno komunalno preduzeće za grejanje Čačak ubuduće može da vrši kontrolu do same stambene zajednice.

Stvaraju se i uslovi da vršenje kontrole i pravednije raspodele toplotne energije za korisnike u stambenim zajednicama. Ko se opredeli za naše Javno komunalno preduzeće, taj posao će oni raditi, ko za Agenciju onda će to Agencija – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Na sednici je doneta i odluka da se i ove godine delom finansira boravak dece u privatnim predškolskim ustanovama.

Za svako dete izdvajaće se po 11.000 dinara, a za svako treće i naredno u porodici grad će izdvajati nešto manje od 19.000 dinara.

Todorović je rekao da u privatnim predškolskim ustanovama “Mimilend” i “Gimnazion” boravi oko 820 mališana.

Doneto je i rešenje o dodeli šest miliona dinara crkvama i verskim zajednicama za realizovanje programa u 2019. godini.

Sredstva su odobrena crkvenim opštinama Ljubić, Prijevor, Mojsinje (crkva u Ostri), Gornja Gorevnica (crkva u Milićevcima), Trnava (hram u Viljuši), Konjevići, Goričani (hram u Kačulicama), Atenica, kao i manastiru Vaznesenje iz Ovčar Banje.

Izabrani su članovi komisije koji će ocenjivati medijske projekte.

Tročlanu komisiju čine Sandra Savić iz Kruševca, koju je predložilo Udruženje elektronskih medija “ComNet”, zatim Marija Stanković iz Vranja ispred Profesionalnog udruženja novinara Srbije “PROUNS” i Đorđe Katanić kao medijski stručnjak iz Kruševca.

Izvor: MNA

Prethodni članakGornjem Milanovcu nagrada za reformu poreza na imovinu
Sledeći članakČetiri poslodavca iz Čačka traže 11 radnika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here