Grade se novi proizvodni i prostorni kapaciteti Naučno tehnološkog parka u Čačku

15
1061

ČAČAK – Vlada Srbije otkupila je preostala 94 ara u kompleksu nekadašnjeg preduzeća “Cer“, gde će se graditi novi kapaciteti Naučno tehnološkog parka (NTP) u Čačku.

Direktor NTP Čačak Mirko Pešić kaže da će u na ovom prostoru toku godine početi izgradnja novih proizvodnih i prostornih kapaciteta, kancelarija i zajedničkih prostorija.

Radi se o građevinskoj parceli površine 94 ara. Taj prostor je delimično infrastrukturno opremljen, mada predstoji njegovo uređenje, projektovanje i prva faza izgradnje novih kapaciteta. Nadam se da ćemo u prvoj polovini godine krenuti sa projektovanjem, a već u drugoj polovini krenuti sa uređenjem prostora, proširenje parking prostora, a odmah potom i sa izgradnjom – navodi Pešić.

On ističe da se NTP, koji je krajem prošle godine obeležio desetogodišnjicu postojanja, od 2011. godine konstantno razvija i proširuje budžetske i proizvodne kapacitete. Tokom protekle decenije postao je jedna od vodećih institucija u oblasti inovativnih delatnosti.

Pešić navodi da je popunjenost prostorija startap i inovativnim kompanijama 95 procenata.

Postali smo organizacija koja je mesto povezivanja nauke i privrede, mesto za razvoj inovativnih delatnosti u regionu Centralne i Zapadne Srbije. Trenutno u kompleksu NTP-a Čačak radi 21 kompanija u ponom članstvu i 15 virtuelnih kompanija, kao i nekoliko startap timova koji se razvijaju uz našu mentorsku podršku – naglašava Pešić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBrnabić: Stavljena tačka na “Rio Tinto“, poništene sve dozvole, odluke i rešenja
Sledeći članakZvanično više od 500 novozaraženih u Moravičkom okrugu za poslednja 24 sata

15 KOMENTARA

 1. E tebi Milisave i meni će da podnesu izveštaj o poslovanju. To se bre šalje u ekspertske kuće. Mi i kad bi to videli blenuli bi ko telad u šarena vrata. Jer se u to razumemo ko Marica…… Zato ne trabunjaj. Nije svako drvo za sviralu.

 2. Ljudi, o čemu pišete ovde i kakve su ovo vesti? Pa sve što je podsećalo na Čačak je devastirano. Za koga, kome, kakvim projektima NTP? Čist lavor za pranje budžetskih sredstava. Gde su prihodi od dosadašnjeg rada da pokriju troškove investiranja? Do kada će narodni novac služiti za prigodovanje podobnima?

 3. Cer je 2009 prodat za 800.000evra a 10 godina kasnije ista drzava koja je Cer u 2009 prodala od istog vlasnika kupuje trecinu za 3 miliona evra..pa ovo je za tesku robiju ! E sad jos dodatno deo prodaju, al naravno da niko nesme ni da pita koja je cifra u pitanju !

   • Cacak u plusu il mislis vlasnik objekta, zamisli kupis od drzave pa prodas za vise istoj drzavi,bez srama sta reci ! Zna se ko se tu talio sve je pocelo od Suntanovca vernog druga Milunkinog.

    • Prvo objasni zašto si slao mrtvački sanduk roditeljima devojke koja je pobegla od tebe glavom bez obira, pa onda lupetaj po portalima u Čačku.

   • Bolje da si ćutao. Kakve veze ima grad sa vlasništvom nad CEROM? A NTP ako dobro radi mogao je sam da otkupi ovaj prostor. Ovako država sipa naše pare u rupu.

    • Botovi pustite vi sanduke i ostalu prodaju maglu, ko je ovde uzo kajmak meni mirise na ti Slo-Mi..a vama? Naravno sve na stetu gradjana Cacka i Srbije !

     • Nema puštanja sanduka Damjanoviću. Odgovori zašto zašto si slao mrtvački sanduk roditeljima devojke koja je pobegla od tebe. To može da uradi samo nenormalna osoba.

     • Opet novinar a napredni bot pise neistine kad pises napisi tacno majstore, Zeljko nekosta gradjane Cacka ni dinara a gospoda koja forsira naprimer ovaj projekat Cacane kosta mnogo i mnogo para i morace jednog dana na robiju !

    • Te pare su kako god dosle u ovaj grad, u firmu koja posluje u ovom gradu i ovde placa porez za razliku od brojnih drugih firmi koje placaju u Beogradu.

     • Kakav bre novinar, šta trabunjaš. Sa novinarstvom imam veze veze koliko i ti sa zdravim razumom. Lupetaš kao i obično. Ljudi su te provalili, shvati to. Znamo ko si znamo šta si. I tek će Čačani saznati sve o tebi. Idu dani moj Damjanoviću.

     • Novinaru, lepo je na drzavnom kazanu kad te gradjani Srbije placaju a ti botujes za sns..! Uskoro ako Bog da pojavice se neko posten pa ce vas oterati u istoriju jer 30 godina menjate stranke i pljackate ! Sad nam objasni kako to da drzava proda nesto za manje pa posle 10 godina za puno puno para vise kupi od toga istog manji deo tog objekta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here