Gradi se vrtić u Zablaću, rekonstruiše u Atenici

2
461

ČAČAK – Članovi Veća u Čačku na današnjoj sednici usvojili su predlog rešenja o pribavljanja u javnu svojinu Grada poslovne zgrade Halk banke površine 3.140 metara kvadratnih, kao i rešenje o gradnju vrtića u Zablaću.

Kada je reč o zgradu u kojoj se trenutno nalazi Halk banka, Todorović je rekao da je komisija dala saglasnost, a da bi uskoro trebalo i da se pristupi potpisivanju ugovora, pošto Skupština grada da zeleno svetlo.

On je podsetio da će u tu zgradu biti smešteni Centar za socijalni rad, ali i još neke gradske službe.

Kada potpišemo ugovor sa predsednikom Izvršnog odbora Halk banke, ostaje da oni u roku od 45 dana uplate avansno zakup dela poslovnog prostora u prizemlju i dela suterena na period od 10 godina i jedan mesec. Onda postajemo i titulari i vlansici te zgrade. Porez na prenos apsolutnih prava dogovorili smo se da platimo po pola – rekao je Todorović.

Na sednici je utvrđen predlog statuta Ustanove “Zračak“, koja će ubuduće obavljati i usluge socijalne zaštite.

Proširenje usluga odnosi se na poslove gerontodomaćice, pomoć u kući, sve one usluge koje je Grad poslednje dve i po godine plaćao drugim pravnim licima – objasnio je on.

Govoreći o gradnji vrtića u Zablaću, Todorović je rekao da će to biti prizemni objekat površine 1.030 metara kvadratnih, a mogućnost da boravi u njemu imaće nešto više od 120 mališana.

Nadam se da ćemo veoma brzo pribaviti u vlasništvo tih 28 ari, da uradimo parcelaciju, idejno rešenje je završeno, kao i sam projekat. Osim dece iz Zablaća predviđeno je da u njemu borave i mališani iz Mršinaca, Kukuća, Ježevice, Kačulica, Goričana… – istakao je Todorović.

Direktorka Predškolske ustanove “Moje detinjstvo” Suzana Simeunović kaže da će izgradnjom vrtića biti pružena podrška roditeljima koji su zaposleni ili se bave poljoprivredom.

Prema njenim rečima, novi vrtić bi trebalo da ima šest grupa, od toga dve jaslene. Ceo posao bi trebalo da bude završen naredne godine.

Podseća i da je predviđena rekonstrukcija vrtića “Kolibri“ u Atenici.

Izvor: MNA

Prethodni članakDonacija “Lidla“ gornjomilanovačkoj Narodnoj kuhinji
Sledeći članakTrijumf kadeta Borca protiv Radničkog u uzbudljivoj završnici

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here