Gradiće se zgrada u Aveniji 1, ali pronađeno kompromisno rešenje za parking

12
2253

ČAČAK – Na sastanku predstavnika žitelja naselja Avenija 1 sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem pronađeno je kompromisno rešenje za sporni parking u tom naselju.

Milorad Miki Zlatić

Predstavnik građana Milorad Zlatić izjavio je nakon sastanka sa gradonačelnikom da će katastarska parcela u tom naselju biti prodata u postupku javnog nadmetanja i da su građani zakasnili sa reakcijom koja bi to sprečila.

Pokušaćemo da iskoristimo maksimum prostora na preostaloj parceli. Parking će biti proširen u narednih mesec dana i moći će da primi 40 vozila. Pošto to nije dovoljno, rečeno nam je da će se na proleće krenuti sa izgradnjom etažnog dela, nakon čega će na tom prostoru biti 80 mesta za parkiranje. Gradonačelnik je rekao i da će u petak pokrenuti inicijativu i da se iznad atomskog skloništa koje se nalazi u blizini takođe izgradi parkiralište i za to će se tražiti dozvola od republike, budući da su atomska skloništa u nadležnosti republike. Na taj način broj parking mesta bio bi drastično povećan – rekao je Zlatić.

Zlatić je naglasio i da će se tražiti zahtev od saobraćajne policije da Ulica Stoje Tošić postane jednosmerna, kako bi jedan deo ulice mogao da se koristi za parkiranje

Osim toga, još jedan parking prostor koji se nalazi u toj ulici biće proširen sa leve i desne strane, čime će biti povećan kapacitet parking prostor za još 10 do 15. Sve ove opcije parking prostora mislim da neće biti dovoljne sve dok se ne uradi parking iznad atomskog skloništa. Samo u tom slučaju će biti rešen problem žitelja Avenije 1 sa parking prostorom – ocenio je on.

Zlatić je naveo da je ponuđeno rešenje verovatno najbolje koje je u ovom trenutku moglo da se iznađe.

S obzirom da celo to naselje već dugi niz godina ima problem parkiranja i da broj parking mesta nije dovoljan, jer u naselju ima oko 300 stanova, a oko 150 mesta za parkiranje, ovo je trenutno najbolje rešenje. Da ne pravimo veće probleme, jer problemi nikome ne donose ništa dobro. Mislim da je ovo najbolje rešenje da sačuvamo zelene površine, da stanarima obezbedimo parking prostor i da pronađemo kompromis za sve to – zaključio je predstavnik meštana naselja Avenija 1.

On je naglasio i da postoji opcija da se jedna od katastarskih parcela u blizini otkupi od vlasnika i da se tu napravi višeetažna javna garaža.

Za 3. decembar zakazana je javna prodaja pet parcela u vlasništvu grada. Dve se trenutno koriste kao parkinzi i one će biti namenjene stanogradnji, dok će se na preostale tri graditi privredni kapaciteti.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOtvoren četvrti privatni vrtić u Čačku
Sledeći članakPoznati dobitnici Decembarskih nagrada grada Čačka, posthumna priznanja za Miloša Lukića i Dr Blagojevića

12 KOMENTARA

  1. Miki je izvuko najviše što je mogao i treba mu odati priznanje. Da nije neko mislio da će da se zaustavi gradnja zgrade? Ako jeste taj je budala. Taj prostor je i predviđen za stambenu izgradnju i molim lepo.

  2. Kakvi idioti, pa u kom gradu nema betona. Kome smeta beton neka ide na Goliju, Javor, Jelicu pa neka zivi u blatu i šumi. Avenija lipa izgleda lepše deset puta sa ovim novim zgradama.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here