Građanski ženski kostim s kraja 19. veka – rad studenata Fakulteta tehničkih nauka

0
123

ČAČAK – U Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“ u sredu, 13. marta, održano je stručno predavanje i predstavljanje ženskih kostima rekonstruisanih na osnovu porodične fotografije Nadežde Petrović iz 1898. godine.

Predavanje su održale studentkinje Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, sa smera Odevno inženjerstvo i dizajn, Dijana Gvozdenović, Rahel Delić i Marija Marković. Kostimi na čijoj su rekonstrukciji devojke vredno radile, nastali su u produkciji kompanije “Tiffany Production“, koja je partner fakultetu u dualnom obrazovanju.

Nakon pozdravnog obraćanja predstavnika galerije i tekstilne kompanije, skupu se obratila i prof. dr Danijela Milošević, dekan Fakulteta tehničkih nauka, ističući da je spoj obrazovanja i privrede primer dobre prakse koji će se nastaviti i ubuduće jer za to postoji veliko interesovanje i mnogih drugih kompanija u gradu i okruženju.

Ova manifestacija, upriličena povodom 150 godina od rođenja Nadežde Petrović i realizovana u sklopu završnice projekta “Čačanska rodna“, okupila je brojne studente, profesore, kolege i sve ljubitelje umetnosti koji su želeli da pruže podršku mladim talentima i uživaju u njihovom radu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPonovo priključena struja u 15 stanova nakon havarije u Alvadžinici, većina stanara se vratila u zgradu
Sledeći članakObjavljene cene goriva za narednih sedam dana

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here