Gradnjom parkinga kod gradske plaže zaokružuje se uređenje kompleksa SC “Mladost“

9
1274

ČAČAK – U toku je izgradnja parkinga kod gradske plaže, čime bi trebalo da bude zaokruženo uređenje čitavog kompleksa u okviru Sportskog centra “Mladost“ od pešačkog mosta do Košutnjaka.

Investicija je vredna 27 miliona dinara, a u potpunosti se finansira iz gradskog budžeta.

Predviđeno je da parking ima oko 100 parking mesta, dok će uz reku biti nastavljena staza za pešake koja će biti spojena sa stazom prema Košutnjaku, čime će se zaokružiti celina. Podsetiću da je početkom godine krak bedema od OŠ “Vuk Karadžić“ prema Košutnjaku nastavljen uz ogradu oko kompleksa gradskog fudbalskog stadiona. Sada će uz reku ta staza biti nastavljena i spojena sa gradskom plažom. Na ovaj način stavićemo tačku na uređenje i revitalizaciju kompleksa SC “Mladost“ koji se prostire na površini od 15 hektara – izjavio je za Morava info direktor te ustanove Miloš Stevanić.

On je podsetio da je urađen nov atletski stadion, da je potpuno rekonstruisana gradska plaža, da su postavljeni tereni za košarku i odbojku na gumiranoj podlozi, teren za mali fudbal i teniski tereni, da su prošireni sadržaji na bazenima bazeni, uređen Park mladosti, kao i da je kompletno rekonstruisan gradski bedem.

Malo koji grad u Srbiji ima toliki broj sadržaja ne jednom ovako kompaktnom prostoru – zaključio je Stevanić.

Planirano je da izgradnja parkinga kod gradske plaže bude okončana početkom sledeće godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak 94 na krilima Tresača trijumfovao u Zrenjaninu
Sledeći članakIspovest oca dečaka iz Čačka koji je preminuo od korone: Počelo je kao problem sa krajnikom, ali stanje se brzo pogoršalo

9 KOMENTARA

  1. Ima mesta za kupanje ko hoće. Sve je savršeno. A što je Lale čisto? Valjda svak za sobom treba da očisti,znači pokupi svoje smeće. Kao u celom svetu.

  2. Gradska behatonirana plaža sa 10-15 mesta predvidjenih za kupače!!! Tačno da je prostor uredjen, kultivisan za postojeće kafiće, i to je možda ok, ali gde je tu plaža? Videli ste letos, ljudi masovno prelaze na ljubićsku (tačnije trbušansku) stranu, kažu neprijatno je biti tik uz bašte kafića i voditi računa kako ste se okrenuli dok se sunčate! Taj deo sa druge strane je ograničenog kapaciteta i o toj plaži niko ne brine – gospodin Lale je to sam održavao, ali se razboleo, pa kupači donose metle da obrišu beton od smeća!

  3. Evo gradskih pametnjakovića, sveznalica, arhitekata koji su se tek sad probudili. Inače su bili u dubokom snu. Gotovo kao u komi,50 godina. Medicinski fenomeni. More ćutite, nastavite da spavate, kunjate jako god i pustite da se radi. Ne dosađujte.

  4. Pre ce biti da malo koji grad u Srbiji ima toliki broj KOMBINACIJA na jednom ovako kompaktnom prostoru

    i gde ste vi videli da je parking tik uz gradsku plazu i izletiste…cuj plazu…

  5. Kako urađen ceo sportski centar a zapadna tribina stadiona. Ostavićete ono ruglo da stoji dok se ne sruši samo od sebe. Neposobni ste da uradite bilo šta do kraja. Svi gradovi, Uzice, N.Pazar, Kruševac, Niš su uradili komplet stadione samo Čačak uradio do pola. Sada drzava pravi nove stadione u Požarevcu, Loznici, Subotici, Kraljevu, Kragujevcu i N.Sadu i mi ćemo opet da ispušimo, nećemo dobiti ni nov ni rekonstruisan stadion. Biće ono ruglo urađeno do pola narednih 50 god. Hvalimo se da smo sportski grad pa mi iamo najstariju halu u drzavi u kojoj nije ništa urađeno 50 god., pardon urađene su one idiotske cevi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here