Gradsko pozorište Čačak priprema novu premijeru, Orvelovu “Životinjsku farmu“

0
493

ČAČAK – Na repertoaru Gradskog pozorišta Čačak, u novoj sezoni naći će se predstava “Životinjska farma”, čija premijera je planirana za polovinu novembra.

Foto: MNA/Epicentar press/Milena Gavrilović

Reditelj je Patrik Lazić, a glumačku ekipu čine Una Đelošević, Ivana Terzić, Dragana Milošević, Bratislav Janković, Dušan Radojičić i Nikola Voštinić.

“Životinjska farma” je jedna od najznačajnijih knjiga u istoriji književnosti i jedno od najčitanijih knjiga Džordža Orvela.

Ono što je za mene bilo inspirativno, jeste da kad se posmatra istorija ljudske civilizacije, uvek govrimo o istoriji odnosa nasilnika i žrtve. Zanimljivo mi je bilo istražiti da li smo mi ikada postigli jednakost – rekao je Lazić.

Foto: MNA/Epicentar press/Milena Gavrilović

Vršilac dužnosti direktora Gradskog pozorišta Čačak, Bratislav Janković, kaže da je danas održana prva proba, a ukoliko sve bude išlo po planu, premijera se očekuje polovinom narednog meseca.

Prema njegovim rečima, u proteklih godinu dana članovi pozorišta su bili veoma aktivni, podsetivši da je 07. oktobra prošle godine prvi put izvedena predsta “Triptih o radnicima”.

Izvor: MNA

Prethodni članakMilivojević o kolegama iz “MB Namenska“: Ma, kakvo izvinjenje, svi ćute i prelaze na drugu stranu ulice
Sledeći članakZa 20 dana gotova dva i po od deset kilometara puta do vrha Kablara

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here