Za 20 dana gotova dva i po od deset kilometara puta do vrha Kablara

2
697

ČAČAK – U toku su radovi na rekonstrukciji puta koji povezuje Ovčar Banju i vidikovac na vrhu Kablara, za šta su sredstva obezbedili grad Čačak i Ministarstvo privrede.

Prvobitno je opredeljeno 102 miliona dinara, od toga ministarstvo 41, a lokalna samouprava 61 milion dinara.

Tokom radova došlo je do pokretanja klizišta, zbog čega su oni bili obustavljeni na nešto više od dva meseca, a ugroženo je bilo i nekoliko domaćinstava.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, rekao je da lokalna samouprava izdvojila dodatna sredstva, tako da će kompletna investicija koštati oko milion evra.

Još 20 dana ostalo je do završetka prve faze radova na rekonstrukciji puta na Kablaru u dužini od 2.600 metara. Uskoro će biti postavljen i drugi sloj asfalta, kao i bankine, odnosno sve ono što je predviđeno projektom. Opredelili smo dodatnih oko 20 miliona dinara kako bi se izgradio potporni zid i uklonila velika stena – istakao je Todorović.

Prema njegovim rečima, radnici čačanske kompanija “Ratko Mitrović” uspeli da savladaju veoma teku deonicu.

Kolovoz je na pojedinim deonicama proširen za čitava tri metra i sada je njegova širina duž čitave novoizgrađene deonice šest metara.

Todorović kaže da će radovi biti nastavljeni i na proleće, kada će biti izgrađena i kompletna prateća infrastruktura.

Ovo područje je veoma važno za naš turistički potencijal, po prvi put i neki manastiri imaju pristupne puteve. I domaći i strani turisti najviže vole da odu do vidikovca i uživaju u prelepom pogledu – istakao je Todorović.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Vrnčani, Miodrag Karanac, kaže da se radi o značajnoj investiciji za ovaj kraj, jer je ovo najbliži put za vrh Kablara, a ujedno će značiti i za meštane sela.

Prema poslednjem popisu, Vrnčani broje oko 225 stanovnika.

Izvor: MNA

Prethodni članakGradsko pozorište Čačak priprema novu premijeru, Orvelovu “Životinjsku farmu“
Sledeći članakBorac trijumfovao na vrućem gostovanju u Tuzli (FOTO)

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here