Gradsko pozorište Čačak priprema predstavu o Sonji Savić, biće angažovan poznati reditelj

7
650

ČAČAK – U okviru projekta “Prestonica kulture 2023. godine – Čačak“, Gradsko pozorište Čačak priprema premijere dve predstave.

Kako se navodi u planu i programu ove ustanove koji će biti prezentovan u Gradskoj skupštini, u planu za realizaciju je predstava o Sonji Savić, koja će biti građena kao autorski projekat poznatog reditelja Andraša Urbana, koji je prepoznatljiv po svom radu u pozorištima čitavog regiona, ali i Evrope.

Drugi projekat predstavlja adaptaciju ili dramatizaciju književnog dela nekog od eminentnih savremenih pisaca iz Čačka.

Ove dve predstave biće izvedene tokom 2023. godine.

Tokom tekuće 2022. godine, Gradsko pozorište Čačak prema planu će izvesti dve premijere. Rad na prvoj počinje u martu ili aprilu, a premijera je predviđena za jun, dok je druga premijera planirana za decembar.

Sezonu 2020/2021. Gradsko pozorište Čačak završilo je sa četiri predstave na redovnom repertoaru.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMladi fudbaleri Gaučosa osvojili međunarodni turnir u Herceg Novom
Sledeći članakTribina i projekcija filma “Potreba za mržnjom

7 KOMENTARA

  1. Ne pipajte u Sonju, kao u osinjak. A ja sam to uradila. Svaka mi čast. E sad na vagu, pa izvagajte. Za ili protiv. Udarite modernisti. Ja sam klasična, starinska G-đa. Toliko od mene. Više neću komentarisari.

  2. Izgubili smo sve kriterijume o kvalitetu čoveka. Ako je Sonja kvalitet, po meni nije, neka vam je na čast. Prema njo, j su joj i uloge bile. I nisam seljančura. Ako si mislila da me uvredi, nisi.

  3. Čime je Sonja Savić zaslužila pažnju Čačana? Meni nije poznato. A imam dosta godina, i znam dosta o njoj, što uopšte nije reprezentativno za bilo kakvu pažnju. Ovo je samo moje razmišljanje. Mada znam da mnogi tako misle.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here