Tribina i projekcija filma “Potreba za mržnjom

1
175

ČAČAK – U okviru inicijative pod nazivom “Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost“, namenjene mladima sa teritorije Moravičkog regiona, radio Klik FM iz Čačka organizuje tribinu i projekciju filma pod nazivom “Potreba za mržnjom“

Tribina se održava večeras u velikoj sali Gradske biblioteke u Čačku sa početkom u 18:30 sati.

Na početku događaja posetioci će prvo moći da pogledaju dokumentarni film “Potreba za mržnjom“, reditelja Filipa Čolovića. Posle filma održaće se tribina sa identičnim nazivom, na kojoj će učestvovati Filip Čolović, reditelj i autor filma, i Miomir Adamović, aktivista i trener iz organizacije Centar E 8 iz Beograda, koji se bave prevencijom nasilja među mladima.

Film “Potreba za mržnjom“ je intimna ispovest reditelja o gubitku brata koji je svirepo ubijen u tuči ispred jednog beogradskog splava. Kroz ovaj i druge slične slučajeve u kojima su na razne načine, bez ikakvog razloga stradali ljudi, reditelj istražuje korene tog bezrazložnog nasilja. Potreba za mržnjom je dokumentarac o tome kako se stvara i širi mržnja, i kako smo kao društvo lako pristali na nasilje koja nas okružuje. Proglašen je za najbolji dugometražni dokumentarni film 68. Martovskog festivala. Muziku za film radio je Srđan Marković, montažer je Bojan Filipović, direktor fotografije Gojko Despotović, dok scenario i režiju potpisuje Filip Čolović.

U okviru inicijative pod nazivom “Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost“, Radio Klik FM iz Čačka realizuje nedeljne radio emisije posvećene mladima i seriju tribina koje takođe obrađuju teme i probleme mladih.

Kroz realizaciju inicijative putem kvalitetnog informisanja i edukacije mladih, dugoročno menjamo svest kod mladih da svojim učešćem u raznim aktivnostima mogu stvoriti promene koje će poboljšati njihov položaj u društvu i zajednici u kojoj žive – navode sa Klik FM radija.

Izvor: Morava info

Prethodni članakGradsko pozorište Čačak priprema predstavu o Sonji Savić, biće angažovan poznati reditelj
Sledeći članakKRIK: Drobnjak imao pola miliona franaka na računu u Švajcarskoj

1 KOMENTAR

 1. Juče sam počitao o akcji grčke policije sa osnovom zatvaranja navijačkih j klubova.
  Navijački klubovi su gnezda velike mržnje i zla u Srbiji,nažalost i sa tragičnih dogadanjima.
  Svojim očima sam gledao te horde zla šta čine 1991,1992 i 1999 kao mobilisani pripadnik JNA:
  30 godina je od tada prošlo a to isto i sada gledamo.
  Da li je moguće da je država nemoćna da im stane na put ili su pojedini pojedinci iz klubova moćniji od države.
  Pa nornalni ljudi su u strahu kada te horde krenu iz Beograda na utakmice u Ivanjicu,Lučane,Milanovac,,
  I vidimo angažovanu policiju.Da li je potrebno da se tolike dnevnice troše na huligane.
  To sve plaćaju gradjani Srbije.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here