Hala u Atenici ponovo postaje privremena kovid bolnica, kapacitet – 150 kreveta

12
1220
Foto: Arhivski snimak

ČAČAK – Vlada Srbije danas je odlučila da se Sportska hala Atenica u Čačku otvori kao privremeni objekat za smeštaj i lečenje lica obolelih od zarazne bolesti Kovid-19.

Medicinska sredstva, lekove, sanitetski materijal i drugu neophodnu medicinsku opremu i zaštitna sredstva za privremenu bolnicu obezbeđuje Republički fond za zdravstveno osiguranje, navedeno je u saopštenju sa sednice Vlade.

Međutim, kako saznajemo, još uvek nema potrebe da pacijenti počnu da se smeštaju u privremenu bolnicu u Atenici, s obzirom da na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku ima više od 90 slobodnih kreveta.

Privremena bolnica u Atenici biće aktivirana samo u slučaju nepredviđenih okolnosti i naglog porasta broja zaraženih, što se u ovom trenutku ne očekuje.

Kapacitet ovog prostora je 150 ležaja. Obezbeđena je sva neophodna prateća medicinska oprema.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSa analize stiglo 56 uzoraka, u Čačku osmoro novozaraženih
Sledeći članakU bolnici u Čačku preminuo stariji pacijent iz Ivanjice

12 KOMENTARA

 1. Prošli put je Milun potrošio 10 000 000 dinara za plavu halu, dezinfekciju i ostalo, sve zajedno sa karantinom. Kako sad država daje novac za plavu halu i ima li jedan novinar da ode u istu i snimi unutrašnjost. Može i da proveri kolika je temperatura u njoj u ovim letnjim mesecima. I kakva je bila predstava ministarstva i radnog tima da nova bolnica bude kovid kada vidimo da ima još mesta. Strašno je šta struka radi.

   • Bas pametno pitanje. Zdravstveni radnici su premoreni i razapeti, sve vreme istii rade i u covid i u non covid odeljenjima, odmore ne mogu dobiti. Njihova iscrpljenost smanjuje efikasnost rada. Povucite one iz misje rupe, dosta su se krili.

   • Zeks, nikako da objasnis koliko si platio mrtvacki sanduk i poslao na kucnu adresu zivoj i zdravoj osobi i da pri tom nisi odgovarao.

    • Babaroga botujes iz Bulevara Oslobodjenja ! I da je Zeljko sve to uradio za sta ga optuzujete on Cacane nijedan dinar nije kostao za razliku od ovog Magistra sta se krije pun mesec dana da objasni narodu kako je pobedio Koronu a ta se Korona vratila !

     • Kako ne koštataš Čačane kad dobijaš crkvicu od tajkuna da pišeš po portalima?To što si na socijalnom spisku Holandije to nas ne zanima,ali nas zanima zašto jedno pišeš ,a drugo misliš,U Hotel Livade si onda došao da dobiješ obećan deo socijalnih sredstava,ali došlo do svađe,pa sad napadaš SNS,a svi znamo da si njihov čovek

     • Socijalo dobijao si pare od SNS-a i dobijaš još uvek,samo do pre godinu i po dana od Ostoje da pljuješ Miluna.U hotel Livadama niste se dogovorili oko iznosa pa si napravio scenu u bašti i od tada ne možeš da uđeš u Srbiju.Sad napadaš sve njih,a dobijaš doduše manji deo od treće struje SNS-a,ali tebi dosta da preživiš .Tvoja socijalna pomoć u Holandiji je. 907 € ,300€ koje trenutno dobijaš je dovoljna za tvoje ovde u Čačku.

   • Kada vređanjem odgovorite na normalan komentar onda to više govori o vama. Na ovih 10 000 000 dinara treba dodati i novac koji su dobili od privatnika i nije mala cifra. Dobro, trebalo je para da se kite trubači.

  • Dovodi se u pitanje strucnost u Ministarstvu zdravlja! Pitajte uvek za misljenje osoblje koje je na prvoj liniji odbrane, ono osoblje koje se bori za zivote iskreno, do kraja. I uvek, u svakom poslu, slusajte aktere a ne njihove nadredjene, a ne njihove direktore i ministre. Oni ne znaju, jer ne rade raj posao. Zovu se samo direkorima, ministrima, sefovima ovog ili onog…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here