Hapšenja u Zapadnoj Srbiji zbog trgovine uticajem, privedeno 11 osoba

1
1569

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su 10 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Policija je uhapsila B. B. (28) iz Beograda, N. Ć. (32), Z. D. (53) i N. D. (31) iz Prijepolja, I. I. (40), A. I. (33) i A. R. (33) iz Užica, M. M. (35) i D. P. (32) iz Kosjerića i M. V. (33) iz Bajine Bašte, saopšteno je iz MUP-a.

Sumnja se da je B. B., tokom 2018. i 2019. godine, izvršio sedam krivičnih dela trgovina uticajem, tako što je od više lica uzeo ukupno 28.450 evra i 250.000 dinara, da bi uticao na svog oca koji je odgovorno lice jednog zdravstvenog centra u zapadnoj Srbiji da ih zaposli u tom zdravstvenom centru.

Sumnja se da su sa B.B. ostali osumnjičeni, koji su mu predavali novac, sačinjavali lažne ugovore o pozajmici, kao garanciju da će on uticati na oca.

Osumnjičenom B. B. je određeno zadržavanje do 48 časova, i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, dok će ostali osumnjičeni biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: MNA

Prethodni članakMladić koji je izbo suparnika nakon saobraćajnog incidenta u centru Čačka uhapšen pri pokušaju da napusti zemlju
Sledeći članakObradović: Ako nas Evropski parlament pozove na razgovore o izbornim uslovima, odazvaćemo se, ali Maji Gojković nećemo

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here