Humanitarna predstava u velikoj sali Doma kulture

0
201

ČAČAK – Na velikoj sceni Doma kulture večeras u 20 sati biće odigrana humanitarna pozorišna predstava “Tezga kao život ili sve je na prodaju“.

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica namenjena su za inkluzivni projekat udruženja “Svici u mraku“, odnosno za osnivanje centra za dnevni i višednevni boravak dece i osoba sa razvojnim poremećajem iz autističnog spektra u selu Venčane u opštini Arandjelovac.

Ovaj dramski komad je autorsko delo glumca Mikice Petronijevića i govori o šumadijskom seljaku Tijosavu koji je poslednji stanovnik sela Ajduci negde u podnožju planine Bukulje. On je neoženjen i sam. Pošten i naivan u svojoj dobroti, vaspitan po načelima i moralnim vrednostima koje savremeno društvo i savremeni čovek ne prepoznaju i ne uvažavaju. U sudaru sa tim novim svetom izlazi kao gubitnik. Želeći da uhvati korak sa svojim životom on srlja iz greške u grešku, i tako rasprodaje sve, dedovinu, sopstveni bubreg, pa čak i sopstvenu dušu.

Kuda će ga to odvesti? Hoće li biti srećniji? Ima li ljudski život cenu? Da li je danas zaista sve na prodaju, pa čak i ljudska duša?

U predstavi igraju: Tijosav – Mikica Petronijević, Đavo – Srđan Ivanović i Duša – Milica Petronijević.

Cena ulaznice je 1000 dinara.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIN MEMORIAM: Goran Trifunović, novinar portala GMinfo
Sledeći članakApsolventi čačanskog FTN osmislili 29 patenata

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here