IN MEMORIAM: Goran Trifunović, novinar portala GMinfo

3
1954

GORNJI MILANOVAC – Novinar portala GMinfo Goran Trifunović preminuo je u 50. godini u Švedskoj, nakon višednevnog lečenja, objavio je ovaj gornjomilanovački medij.

Foto: GMinfo

Njihov oproštaj od dugogodišnjeg kolege prenosimo u celosti:

Naš verni prijatelj i kolega Goran Trifunović (1972 – 2022.) više nikad neće napisati svoju Pranjansku razglednicu, svoje Porodične tajne, nikada više neće napisati vest iz svog kraja, reportažu o vrednim zemljacima, komšijama, Pranjancima koje je neizmerno voleo i cenio.

Počeo je sa nama da radi 1998. godine na Televiziji Gornji Milanovac, jednoj od najboljih lokalnih televizija u Srbiji. Pranjansku razglednicu pisao je za lokalne nedeljnike GMPRESS i Takovske novine, kao i za Čačanski glas, bio je dopisnik dnevnih Naših novina, da bi nakon osnovanja portala GMinfo postao član naše redakcije, a prema njegovim tekstovima i Milanovačko pozorište je igralo predstave.

Dostojanstven, principijelan, bez kompromisa u intresu istine i slobode, nije nikada odstupao od svojih vrednosnih sudova, uvek na strani malih, ugnjetavanih, a protiv velikih, moćnih, beskrupuloznih!

Otputovao je 2. janura u Švedsku, na svom FB profilu okačio poslednju fotografiju pasoša i bording karte, poslao redovnu kolumnu redakciji, i najavio sledeću kad se vrati. Već sutradan se razboleo, smešten je u bolnicu, iz koje nije uspeo više da nam pošalje nijedan tekst. Zbogom druže naš, želimo ti lepe livade i pašnjake nebeske, kao i u tvojim Pranjanima. Pripremi sve gore, nastavićemo tamo jednog dana opet zajedno.

Izvor: GMinfo

Prethodni članakMiloje Šušić: Pobedom protiv Hercegovca overavamo prvo mesto na tabeli
Sledeći članakHumanitarna predstava u velikoj sali Doma kulture

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here