Humanitarna prodaja na Gradskom trgu za pomoć Luki Rakonjcu

0
785

ČAČAK – Luka Rakonjac, prošlogodišnji mali maturant OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća, a sada učenik Tehničke škole u Čačku, ponovo bije bitku sa opakom bolešću. Njegova i borba njegove porodice traje od avgusta 2017. godine kada mu je dijagnostikovan sarkom kostiju. Usledila je operacija, hemioterapije i zračenja sa kojima se Luka hrabro nosio do maja 2018. Nažalost, već početkom ove školske godine, Luka je morao na još jednu operaciju, ovoga puta na glavi, a onda i na ponovnu hemioterapiju i zračenja.

Luka je vedar i veoma hrabar dečak, ali je u ovoj nepravednoj i veoma teškoj borbi i za odraslog čoveka, a kamoli za dete, njemu i njegovoj porodici potrebna podrška svih nas. Zato učenici i nastavnici OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća i Tehničke škole iz Čačka organizuju još jednu humanitarnu prodaju predmeta izrađenih prvenstveno na časovima crtanja, slikanja i vajanja, uz inicijativu, pomoć i podršku nastavnice Aleksandre Ćosić Marinković.

Humanitarna prodaja održaće se 7. i 8. marta 2019. godine, na platou ispred Doma kulture u Čačku, ispred prostorija Kancelarije za mlade grada Čačka.

U ovu humanitarnu akciju već su se uključili ugostiteljski objekti u našem gradu: „Meze-bar“, „Kaktus-bar“, kao i MK Mančula koji su u svojim lokalima postavili kutije za prikupljanje pomoći za Luku; „Ljubitelji pikada“ su organizovali humanitarni turnir u pikadu; naši ljudi u Americi nabavili su lekove koje Luka nije mogao dobiti kod nas; a pomoć je pristigla i od Turističke organizacije Čačak, JKP „Komunalac“, Udruženja za pomoć roditeljima dece obolele od raka NURDOR, kao i od Kancelarije za mlade u Čačku koji su od početka podrška u organizovanju prikupljanja pomoći Luki i njegovoj porodici.

Svi koji žele da se priključe akciji novac mogu da uplate na žiro račun kod Komercijalne banke broj 205-9011007298107-75 ili da simboličan poklon povodom 8. marta pronađu na humanitarnoj prodaji na štandu ispred Doma kulture.

„Uzmi osmeh i daruj ga onome ko ga nikad nije imao. Uzmi zrak sunca i učini da odleti tamo gde vlada noć. Otkrij izvor i okupaj onoga ko živi u blatu. Uzmi suzu i položi je na lice onoga koji nikad nije plakao. Uzmi hrabrost i stavi je u dušu onoga ko se ne sme boriti. Otkrij život i pripovedaj o njemu onome ko ga ne može shvatiti. Uzmi nadu i živi u njenom svetlu. Uzmi dobrotu i daruj je onome ko ne zna darivati. Otkrij ljubav i pokaži je čitavom svetu…“
Gandi

S poštovanjem,
Srđan Jović, razredni starešina O.Š. Vladislav Petković Dis
Vesna Srećković, razredni starešina Tehničke škole Čačak

Prethodni članakU “Lidlu“ će biti zaposleno 50 Čačana
Sledeći članakPobedi i spasi Gornji Milanovac: Carević bi i selo žrtvovao samo da ostane na vlasti

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here