I “Komunalac“ otvorio blagajnu na Ljubić keju

3
481

ČAČAK – Na Ljubić keju otvorena je zajednička blagajna za naplatu usluga, za sada, dva javna preduzeća, JKP za grejanje “Čačak“ i JKP “Komunalac“. Prostor je obezbedila lokalna samouprava.

Foto: RINA

Sagledavajući potrebu korisnika komunalnih usluga za ovakvom vrstom naplate otvorena je blagajna, jer ovde gravitira veliki broj korisnika kako individualnog tako i kolektivnog stanovanja. Za sada građani mogu ovde platiti uslugu grejanja i iznošenja i deponovanja smeća, a za mesec do dva moći će da se plate i ostale komunalne usluge nakon otvaranja novog naplatnog mesta u Ulici Filipa Filipovića čija funkcija je pripremljena za april – rekao je direktor JKP “Komunalac“ Petar Domanović.

Radno vreme blagajne je svakim radnim danom od 9 do 17 časova. dok će subotom biti otvorena od 8 do 13. Takođe, omogućeno je plaćanje ne samo gotovinom nego i platnim karticama.

Ovako ćemo kao komunalna preduzeća imati i pojačanu naplatu, jer do sada su nam se žalili građani da nemaju vremena da dođu do grada i do napletnih mesta kao i da im je problem gde će se parkirati – naveo je Domanović.

Prema rečima direktora JKP “Komunalac“, ovo preduzeće je prošle godine imalo potraživanja od oko 300 miliona, gde su 200 miliona bili dugovi individualnih korisnika, a ostatak privrede.

Što se tiče privrede to su uglavnom stara potraživanja od više godina koja su ili sporna ili su u otuženju. Inače, odnos fakturisanja i naplate je dosta dobar negde oko 90 odsto i taj trend očekujemo da bude i bolji u narednom periodu – kaže Domanović.

Dostupni građanima Ljubić keja: Petar Domanović; foto: RINA

Inače, javno preduzeće “Komunalac“ vrši usluge i na seoskom području i to u 60 seoskih mesnih zajednica gde ima negde oko 15.000 korisnika.

U ovom trenutku popisujemo prvo pravna lica na seoskom području gde nemamo tehnički problem, a do polovine godine očekujemo da će se popisati i individualna domaćinstva. Najbitnije je da ostvarimo koordinaciju između našeg tehničkog sektora i naše službe naplate na terenu. Uvezane su stvari, tako da moramo prvo dati dobru tehničku uslugu i to povezati informatički, a na kraju očekivati i da se ona i naplati. Veliki su troškovi iznošenja smeća sa seoskog područja, to je prošle godine iznosilo oko 20 miliona dinara materijalnih troškova gde spadaju plate, gorivo, delovi kao i posude gde samo na seoskom području imamo 700 kontejnera. Imamo u planu da predložimo, na narednoj sednici, i cenu usluga za iznošenje smeđa na seoskom području koja bi bila ista ili niža nego na gradskom – rekao je je Domanović.

Izvor: RINA

Prethodni članakMladić (24) izvršio samoubistvo na Spomen parku
Sledeći članakĆeriman: Licemerje SNS ostaće u analima srpske političke scene

3 KOMENTARA

    • ne lupetaj. Pa šta? Skodu ima bar jednu svako javno preduzeće , teretnu ili putničku.
      Za Grejanje ne znam imaju novu a Komunalac je imao jednu bar 15 godina staru sa pola miliona kilometara

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here