I muškarci trpe nasilje u bračnoj i vanbračnoj zajednici

0
117

ČAČAK – U čačanskom centru za socijalni rad prijavljivani su i slučajevi nasilja žena nad muškarcima, ali se uglavnom radi o psihološkom nasilju.

Kako navode u ovoj ustanovi, fizičko nasilje koje trpe muškarci veoma je retko. Oni su po pravilu u takvim slučajevima izloženi uvredama i pretnjama supružnika, koje su u toj meri učestale da muškarac odluči da sve to prijavi kao nasilje u porodici.

Ističu, međutim, da postoji jedna praksa koja bi se mogla podvesti pod zakonitost kada su u pitanju slučajevi nasilja žena nad svojim muževima.

Ta praksa je do sada pokazala da muškarci nasilje prijavljuju instrumentalno, to jest kada žele da ostvare neki drugi zacrtani cilj. Najčešće se tu radi da u postupku razvoda žele da ostvare starateljstvo nad decom. Oni često manipulišu sa ovim problemom. To nije suštinsko nasilje, mada i njega bude u nekim slučajevima – kažu u CZSR.

TEKST JE NASTAO U OKVIRU MEDIJSKOG PROJEKTA “PORODIČNO NASILJE – VELIKI DRUŠTVENI PROBLEM“, KOJI SUFINANSIRA GRAD ČAČAK U OKVIRU PROJEKTA ZA OSTVARIVANJE JAVNOG INTERESA U OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA

Prethodni članakDogovor je pao, korone više nema
Sledeći članakMlađenović (DS): Trećeg aprila prilika da sklonimo sve laži koje nam naprednjačka vlast svakodnevno plasira

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here