I ove godine rast prihoda u Atomskoj banji, danas zaposleno novih 20 radnika (FOTO)

0
503

ČAČAK – Atomska banja Gornja Trepča ove godine ostvarila je za 10 odsto veći prihod nego lane, a zabeležen je i znatan broj turista.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Rekord je ostvaren i u broju sprovedenih terapijskih procedura koje su porasle za 11 odsto.

U banju dolaze uglavnom stariji koji se leče od reumatskih i neuroloških bolesti.

Olga Kostić iz Niša već 35 godine dolazi u Gornju Trepču. Kaže da su joj lekovita svojstva vode dosta pomogla.

Nekoliko godina nisam mogla da hoda, ali dolazak ovde dva puta godinje pomoglo mi da se sama krećem – izjavila je Kostić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

I Mira Jovanović iz Mijatovca kod Jagodine redovan je gost u banji.

Bolele su me noge, ali voda mi je pomogla i sada se osećam dobro. Mnogo sam zadovoljna banjam, vodom, ali i lepom prirodom – rekla je Jovanović.

Dragica Milojević iz Čačka četiri godine dolazi u Atomsku Banju Gornja Trepča i kaže da joj lekovita svojstva vode pomažu kod tegoba u želucu, ali i reume.

Atomska banja vrši uspešnu prezentaciju destinacije kako na domaćim, tako i na međunarodnim sajmovima turizma, što rezultira povećanjem broja stranih pacijenata, koji dolaze na rehabilitaciju.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Direktorka Spcijelne bolnice Lidija Obradović Bursać, ističe da je najveće blago banje lekovita voda koja izvire upravo u Gornjoj Trepči.

Sastav te vode je jako specifičan i jedinstven u svetu, zbog toga su 30 odsto pacijenata stranci. Osim ulaganje od 2008. godine u opremu, objekte i ljude, dosta se ulagalo i u marketing i profilisanje ovog mesta, ne samo kao zdravstvene ustanove već kao i turističkog mesta – istakla je Obradović Bursać.

Prema njenim rečima, najviše je domaćih turista, a zatim onih iz bivših jugoslovenskih republika.

Više od 12.000 pacijenata boravi u toku goduine u ovom mestu i rehabilizuju se. Oko 70 odsto su domaći turisti. Dolaze dosta Rusi, a u poslednje vreme iz Nemačke i Australije – navela je on.

Atomska banja Gornja Trepča je prva privatizovana banja u Srbiji, u koju je
do sada ukupno investirano više od 10 miliona evra.

Izgrađen je i opremljen novi objekat, koji je otvoren početkom maja 2012. godine, na 3.000 metara, a nakon privatizacije, septembra 2008, usledila je potpuna rekonstrukcija svih postojećih kapaciteta (5.000m2), smestajnih, terapijskih, ugostiteljskih, nabavljena je nova oprema.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Direktor Atomske banje Gornja Trepča, Slavko Milenković, izjavio je da se ovo mesto od 2008. godine do danas dosta promenilo na bolje, dodajući da se nstavlja sa daljim ulaganjima.

I ove godine su sprovedena opsežna infrastrukturna ulaganja. Uveden je potpuno novi sistem grejanja i hlađenja u objekte Stacionar i Restoran, i nabavljeni nasavremeniji aparati za elektroterapije. U toku su pripreme za instaliranje novih 15 hidromasaznih kada – naglasio je Milenković.

Prema njegovim rečima, prethodnih godina pauza u radu banje pravljena je tri meseca, a od ove to će biti tri sedmice.

Nećemo raditi samo od Nove godine do 20. januara. Plan je da ubuduće ne pravimo pauze već da radimo svih meseci – rekao je Milenković.

Broj zaposlenih je uvećan skoro tri puta. Prošle godine je zaposleno 15 novih radnika, a na današnjoj svečanosti uručeni su i ugovori o radu za 20 novih.

Izvor: MNA

Prethodni članakVladanu Matijević u Nišu uručena nagrada za stvaralaštvo i doprinos srpskoj kulturi
Sledeći članakSedma pobeda Borca 1926, peta utakmica pod reflektorima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here