I ovog juna Festival zdravog duha u Ovčar Banji

0
953

ČAČAK – U srcu Ovčarsko-kablarske klisure, Ovčar Banja će od 21. do 23. juna ugostiti 4. Festival zdravog duha. Ovaj jedinstveni događaj okuplja ljubitelje aktivnosti na otvorenom, zdravog načina života i očuvanja prirodnih lepota čačanskog kraja.

Prošlogodišnji festival je privukao više od 600 takmičara sa šest kontinenata, dok je učešće uzelo preko 50 opština i gradova iz cele Srbije.

  • Ovogodišnji cilj je da ove brojeve prevaziđemo, da više učesnika i posetilaca upozna Ovčarsko-kablarsku klisuru, njena skrivena blaga i lepote i doživi nezaboravno iskustvo – navode organizatori.

To će im, kažu, biti omogućeno tokom tri dana festivala, kada će imati priliku da učestvuju u uzbudljivim sportskim događajima, edukativnim radionicama, izletima, istražujući lepote Ovčar Banje, planina Ovčar i Kablar, reke Zapadne Morave i Srpske Svete Gore.

  • Festival zdravog duha nije samo sportski događaj, već i prilika da se približe prirodne lepote našeg kraja široj javnosti. Kroz tri sportska događaja u okviru kojih će se održati osam trka, učesnici će moći da dožive avanturu i povežu se sa prirodom – izjavio je direktor festivala Ivan Čvrkić.

On je najavio i raspored takmičenja.

  • Prvi događaj je u subotu, 22. juna, atletska trka Mala Sveta Gora u dužinama od 5km, 10km i 21km koja se trči starim putem Ovčar Banja – Čačak. Nedelja, 23. jun, rezervisana je za drugi i treći sportski događaj, a to su planinska trka OK trip trail u dužinama 6km, 12km i 21km koja se trči kroz šume Kablara, i Multi mix sport koji obuhvata Akvatlon – plivanje Zapadnom Moravom 200m i trčanje asfaltom 2km i Kros akvatlon – plivanje Zapadnom Moravom 300m i trčanje kroz šumu 6km – navodi Čvrkić.

Organizatorka festivala Mirjana Erić ističe da im je važno da ovaj festival ne promoviše samo zdrav način života, već i da približi ljudima prirodne lepote ovog dela Srbije.

  • S ponosom ističemo da je festival postao prepoznatljiv širom sveta i da okuplja sve više ljudi svake godine – kaže Erić.

Više informacija o događaju možete pronaći na Instagram i Fejsbuk stranici @festivalzdravogduha i na sajtu www.festivalzdravogduha.rs.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTodorović: Simović nasilno pokušava da promeni volju građana, ali neće uspeti, opozicija ima 2.000 glasova manje
Sledeći članakKolike su plate menadžera u Srbiji?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here