Ilić: Razgovarao sam sa DSS i Stamatovićem o zajedničkom nastupu na izborima

2
462

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je on dao sve od sebe da se napravi širok koalicioni blok opozicionih stranka koje izlaze na izbore, ali da nije bilo odgovora drugih strana.

Razgovarao sam nekoliko puta sa predsednikom DSS, ali sve je ostalo na tome da ćemo videti. Isti je slučaj i sa Stamatovićem. Ne znam šta je ko kome obećao i šta ko kome duguje. Po mom mišljenju, jeste bilo rešenje da taj deo opozicije na izbore izađe pod jednom kapom – rekao je Velimir Ilić.

On je na konferenciji za novinare rekao da “ova vlast očigledno ima svoju opoziciju“, a to se, kako je nagasio, “vidi po tome ko ima koliko prostora na medijima sa nacionalnom frekvencijom“.

Moja nijedna konferencija ni minut nigde nije preneta na medijima sa nacionalnom frekvencijom. Nas iz Nove Srbije i Narodnog bloka nema nigde. Meni to jasno govori da, pošto imaju direktivu da nas nigde ne zovu, da su procenili da smo im mi jedina ozbiljna opozcija – rekao je Ilić.

Predsednik Nove Srbije je ocenio da Vučić za osam godina nije uspeo da reši nijedan problem i dodao da se narodu mora ponuditi alternativa.

Pre osam godina nafta je koštala 95 dinara po litru, danas košta 165, maline su bile 235 dinara po kilogramu, a danas su 120. Srbija je podeljena na one ekstremno bogate, kojih je malo, i siromašne, kojih je mnogo. Nezaposlenost je smanjena samo zato što je 500.000 ljudi pobeglo odavde od tog dobrog života o kome oni pričaju – kazao je Ilić.

Milan Parović iz Narodnog bloka je kazao da se Vučić nalazi pred ultimatumom za Kosovo i “da je dan D u junu“

On se nije slučajno sreo sa Hašimom Tačijem u Americi, jasno je da je to isplanirano. Mi prvi put u svojoj istoriji imamo da jedan vladar daje Kosovo za svoju glavu. Do sada su svi pre njega davali glavu za Kosovo. Prema mojim informacijama sve to šepurenje i lobiranje po Vašingtonu plaćeno je nepovoljnim ugovorom o prodaji Komercijalne banke, koja je prodata slovenačkoj NLB banci – naveo je Parović.

On je dodao da je srpska politička scena polarizovana i da očekuje da i Vučić i Đilas proglase pobedu 26. aprila.

Vučić će reći da je apsolutni pobednik izbora, a Đilas da je pobednik bojkota, jer ,po istraživanjima, veliki broj građana će bojkotovati izbore. A šta posle toga? Vučić će imati većinu u parlamentu, a Đilas će nastaviti da priča o bojkotu bez stvarne alternative Vučićevoj vlasti. Zato smo mi tu kao jedina stvarna i prava alteranativa, koja će onemogućiti Vučića da bez otorpa da Kosovo – istakao je Parović.

General Momir Stojanović je ocenio da je Srbija zbog priliva migranata pred ozbiljnim problemom i u velikom bezbednosnom riziku, jer “država nije spremna da odgovori na tako veliki izazov“.

Od kada su nadležnosti obezbeđivanja državne granice prenete sa vojske na graničnu policiju naše granice su neobezbeđene dovoljno. Zato, apelujem na državne organe da na granicu vrate vojsku – rekao je Stojanović.

On je istakao da je vrlo upitno zašto migranti ne traže pomoć od država koje su njima i po kulturi i po tradiciji bliže, a bogate su, “kao što je Saudijska Arabija, nego hrle ka Balkanu i Evropi“.

Kako se niko ne zapita da li je to tiha islamizacija Balkana i Evrope i da li se to radi s određenim namerama – kazao je Stojanović.

On je naveo da se skoro ništa ne zna šta je Srbija obećala po pitanju prihvata migranata, koji, “po nekim tvrdnjama svi u slučaju da ih evropske zemlje vrate završavaju u Srbiji“.

Bivši načelnik Vojnobezbednosne agnecije je upitao kako to da je migrantima dozvoljeno da se bez dokumenata šetaju po Srbiji i kako i zašto ih niko ne proteruje iz zemlje posle incidenata i kriminalnih radnji.

On je pozvao državne organe da reaguju i osiguraju bezbednost i sigurnost građanima Srbije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak deo programa Saveta Evrope za modernizaciju službeničkog sistema lokalne uprave
Sledeći članakPredstavnici GG “Ivan Ćalović“ organizovano dali krv

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here