Ilić: Samo se u Srbiji autoputevi ne grade koncesijama, zato što tako ne može da se krade!

7
799

ČAČAK – Na današnjoj konferenciji za novinare, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je naročitu pažnju posvetio otvaranju autoputa Miloš Veliki.

U svom izlaganju rekao je da je mnogo puta govorio o ovom autoputu, ali da ne može da ne kaže još nešto.

Jedna gospođa, koju nisam želeo da pominjem, ali ona ponižava i potcenjuje ljude, posebno mene – mnogo laže! A i sam predsednik laže kao skot! – istakao je Ilić.

On je objasnio sve etape projekta, koje su sve firme učestvovale u njegovom nastanku, pa i cene. Rekavši da je taj put po procenama bio najjeftiniji autoput po kilometru.

Zašto je Zorana poništila tendere koji su bili završeni po zakonu, a nove pravila slobodnom pogodbom i uvećala cene za 180 miliona evra?! Ukupno je za ovaj put ukradeno 720 miliona evra! Zašto tužilaštvo ćuti kad smo im dostavili sve papire? I sad ona mene napada! Neko ko je pritisnut činjenicama, mora da se brani – naveo je lider Nove Srbije.

Ilić je naglasio da će ovaj put otplaćivati naša deca i unuci, jer je sve urađeno kreditnim linijama.

Vučić se hvali kako nismo hteli da radimo ništa koncesijama. Kamo sreće da je rađeno koncesijama! Cela Evropa je radila puteve koncesijama. Ali… Sa koncesijama ne može da se krade – ocenio je on.

Sad se Vučić hvali putem za koji će radove otvarati sa Erdoganom. Taj autoput nema veze sa Beogradom. To je put Kuzmin-Bijeljina-Tuzla-Sarajevo. To veze sa Srbijom nema. Mi učestvujemo u delu puta i to samo 18 km kroz Srbiju. Isto toliko kroz Republiku Srpsku, a sve ostalo je Federacija BiH. Erdogan zna šta hoće – rekao je Ilić.

Predsednik Nove Srbije je rekao da mora da se saopšti tužna istina da železnica u Srbiji ne postoji i da aktuelna vlast samo zamazuje narodu oči.

Beograd nema železničku stanicu! Koji voz ide? Kada? Gde staje taj voz? Kada poleću ti avioni sa aerodroma u Lađevcima? Ja bih voleo da mi Zorana kaže. Sve se raspada. Zašto Zorana nije održala konferenciju za novinare sa Vučićem pre neki dan kad su vozovi ispali sa šina i cela kompozicija završila ljudima pred kućom?

On je rekao da je sve što vlast priča bajka i čisto zamagljivanje očiju javnosti. I priče o kanalizaciji i o tome kako će najniži dohodak biti 500 evra…

Ovo je definitivno izborna kampanja!“ Izgleda da će sada uraditi sve što nisu uradili za 8 godina vlasti – naveo je predsednik Nove Srbije i uputio ministarki savet da sprema papire za odbranu pred sudom!

Građani Srbije, ovo je poslednji čas da se organizujemo! Ako ovi ostanu na vlasti, nema nama napretka! – rekao je Ilić, objašnjavajući da su glavne perjanice ove vlasti „medijski čudotvorci“ poput Milomira Marića, Dragana J. Vučićevića i Željka Mitrovića.

Uz njih, on je pomenuo i Vladimira Đukanovića, Dragana Markovića Palmu i Marjana Rističevića.

Palma priča kako je blagostanje u Jagodini, kako dolaze investitori, deca idu na more, a studenti putuju o trošku grada. Poručio bih ovim ljudima koji napuštaju Srbiju da to više ne rade. Ne napuštajte Srbiju – svi u Jagodinu! – naveo je Ilić i dodao:

Vučiću, zašto ti narod beži iz države koja je najbolja u Evropi? Izgleda da samo ti, tvoj tata Anđelko, brat Andrej i kumovi mislite da je ovde toliki prosperitet… Borimo se ljudi! Organizujmo se da smenimo ovo zlo – zaključio je Velimir Ilić.

Info služba Nove Srbije

Prethodni članakViše nego uspešna sezona za atletičare ČAAK-a
Sledeći članakOdbačena krivična prijava za zloupotrebu službenih vozila tokom lokalnih izbora u Lučanima

7 KOMENTARA

 1. Komentar:OVI NAPREDNJACI SVE UPROPASTISE NA GRADNJI AUTO PUTEVA BRATE KRADU AKO JE OVO TACNO STO VELJA KAZE A I IZGLEDA DA JE TACNO! POLJOPRIVREDU SU UNISTILI TAKO STO SU PREKO SVOJIH LJUDI I OTKUPA OPLJACKALI ! TURCI I BILO KOJA KOLONIJALNA VLAST BI BILA BOLJA OD OVIH !

 2. Zašto ministarka odbija da prizna da je najveći deo autoputa izgradio neko pre nje, i da su ranije doneti projekti,regulacije, i da je država ranije finansirala jedan deo autoputa.

  BUDALAŠTINA je najava ministarke Mihajlović i večitog namesnika Drobnjaka o novom autoputu tobož Karadjordje oko Lazarevca,Mladenovca itd. sva ta mesta imaju po 20ak hiljada stanovnika….
  Nemaju obilaznice,loši postojeći putevi Železnica katastrofalna..

  Grčka se gospoja sa milijardama, a železnica Valije za obnovom i u Lazarevcu i u Mladenovcu..i da se vrati Ćira bre od Lazarevca preko Ljiga do Čačka bre.

 3. Tačno je da je Ilić kao ministar pokrenuo radove,angažovao renomirane projektantske firme, uradio najtežu deonicu…i Mrkonjić je uradio vijadukt i deo Lajkovac do Uba….
  Čak je tada Država delom finansirala,nije bilo redovno,ali išlo je…

  I sad ova vlast pretera, ko da su gradili sve ,a nisu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here