Ilić: Srednjoškolci održali lekciju iz demokratije, u RTS ušao nezadovoljni narod

5
464

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da su đaci koji su tražili da se oslobodi njihov drug uhapšen na protestima u subotu, održali lekciju iz demokratije i pokazali svima kako se stiže do cilja.

Oduševljen sam tom decom. Oni su postavili jasan zahtev i nisu odustali dok im zahtev nije ispunjen. Održali su čas iz demokratije i vlasti i opoziciji. Svaka vam čast omladino, to što ste vi uradili, to je pravi način borbe. Mi smo svi dosta bili na vlasti, nama to više ne treba, na vama svet ostaje. Kada sam video onu omladinu, srce mi je zaigralo, jer sam shvatio da Srbija ima budućnost. Mi stariji treba da budemo tu samo da vam pomognemo i podržimo vas da napravimo konačno normalnu državu sa stavrnim institucijama i izabremo predsednika kakav dolikuje Srbiji – rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je govoreći o subotnjim protestima i ulasku demonatsranata u RTS kazao da je to bila logična posledica toga kako javni servis izveštava svih prethodnih godina.

To je bio ulazak nezadovoljnog naroda koji plaća taj RTS i ima pravo da traži da nacionalna talavizija objektivno izveštava i da promeni uređivačku politiku. Neki od vođa su želeli da upadnu u prvi plan, ali to je bilo pogrešno. Nije trebalo ići neorganizovano i nikako mi nije jasno zašto im je trebalo da ulaze sa testerom. To je samo dalo režimu priliku da to koristi u propagandne svrhe. Nisu smeli da dozvole tako nešto. Nedelja je pokazala da je režim u Srbiji truo i slab i da je Vučić u najvećoj panici. On tobože igra šah, figuru pomerio nije, a narod mu stoji ispred vrata. Pa majstore, dokle ide tvoja bahatost?! On priča o tome da treba o svemu da se razgovara, pa što nisi izašao pred narod i to je tvoj narod, predsedniče, pa razgovarao s njima. Nego si umro živ od straha – kazao je Ilić.

On je dodao da Vučić mora da shvati da je narod u srbiji nezadovoljan i da narod nisu samo njegovi plaćenici i sendvičari.

Jasno je da se izbori bliže, ali za te izbore treba stvoriti regularne, demokratske uslove. Ne mogu izbore više da kontrolišu ministar policije i šef BIA. Mediji moraju da se oslobode. Vučiću, moraš da pustiš još nekoga da nešto kaže, mora da se čuje i opozicija naročito na državnoj televiziji. Šta je s parlamentom? Ni jedna institucija ti ne radi. Parlemant raspravlja o glupostima dok su ulice pune nezadovoljnog naroda, a država ti se raspada. Ministar odbrane ide na vojnu vežbu da uči da gađa, ceo svet nam se smeje. Otac ministra policije zauzima bahato neki hotel. Pravite cirkus od države – kazao je Ilić.

On je dodao da Srbiju vodi “jedna razularena i razuzdana partija u kojoj su svi okupljeni oko ličnih interesa“.

Nemate rešenje ni za šta. Pričate prazne priče dok vam nezadovoljan narod šeta ulicama Srbije. A predsedniok stoji pet sati ne sme da izađe iz zgrade Predsedništva kada je izašao raspravlja se sa dve babe i nekim dedama koji protiv njega protestuju. To nivo predsednika države?! Sram te bilo, Vučiću, što svaki dan ponižavaš Srbiju! – rekao je Ilić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakRadnici FRA protestovali ispred Privrednog suda, rečeno im da je jedino rešenje dogovor sa Kopitićem (FOTO)
Sledeći članakRegistrovan zemljotres na području Golije

5 KOMENTARA

  1. NEMA PROMENA DOK ZA BEOGRAD NE KRENU CACANI ALI SA TOBOM NA CELU A NE SA OBRADOVICEM TO OVAJ MALI ZVERJANIN MORA DA SHVATI PAO JE NA ISPITU TREBA VELJO DA STANE PRED TEBE MIRNO DA SE POKAJE I DA KAZE GRESIO SAM IZVINI ! TI SI UVEK ZNAO DA PROMENE IZVEDES A DA SE NE UNOSI ZLA KRV ! NAROD JE ZA PROMENE I NE IZLAZI ZBOG DILASA I OBRADOVICA VEC ZBOG OHOLE VLASTI I TESKOG ZIVOTA ! TI SI UVEK BIO UZ NAROD I OMLADINU I SAM IMAS DECU !

  2. VELJO SVAKA TI JE NJEGOSEVA SVE SI U PRAVU ! OVAJ NAS PREDSEDNIK OCITO NEVOLI LJUDE IZ SUMADIJE GLAVNO MU JE BILO DA TEBE I TOMU UNISTI A DA NIJE BILO N SRBIJE NEBI NI NJEGA BILO A I BOLJE I DA GA NEMA JER NIKO DO SADA OVAKO NIJE PODELIO NAROD ! JA KADA GA GLEDAM SIGURAN SAM DA NIJE NORMALAN !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here