Ilić: Ujedinjena opozicija pobedila bi naprednjake na lokalnim izborima u Čačku

5
524

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da Narodni blok u kome je i stranka koju predvodi “insitira na izbornom procesu, koji treba da bude regularan, ali da nikako ne sme da se dozvoli Vučiću da dobije dvotrećinsku većinu koja bi mu omogućila da promeni Ustav“.

U Srbiji su Vesli Klark i Enka pokupili poslove, a Srbiji nije ostalo ništa , samo da budemo jeftina radna snaga strancima. Vučić je sam vodio sve poslove i pokazalo se u vreme vanrednog stanja da su se te firme povukle. Opozicija je morala cela da se ujedini, a oni su dozvolili da ih sve podeli, pola ide, pola bojkotuje izbore. Korona nije, ali Vučić će nas ubiti – poručio je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

On je na konferenciji za novinare kazao da narodu nikada nije bilo teže, da je kupovna moć popuno opala, a da je Srbija postala zemlja bez institucija u kojoj sve odluke donosi jedan čovek.

Raspisani su pralamentarni izbori, a u kampanji nigde nema predsednice Vlade. Parlament je cirkus , ne postoji. Pre neki dan sam slušao kako se monarhisti zalažu da proglase monarhiju i kažu da za to imaju kandidata – Aleksandra Vučića. Ostaje samo pitanje ko će da mu bude dvorska luda , a konkurencija je velika od Ane Brnabić, preko Vulina, pa do mnogih drugih – naveo je Ilić.

On je kazao da bi opozicija koja bi se ujedinila u Čačku, gradu iz koga on dolazi, “pobedila naprednjake, jer njihovi gradonačelnici konobari i limari po struci, čekaju Vučića da im dobije i lokalne izbore“.

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, koji je članica Narodnog bloka, Miroslav Parović ocenio je da “Vučić od Srbije pravi siromašnu kinesku provinciju na Balkanu“.

Vučiću se osladio taj kineski model koji je uveo za vreme vanrednog stanja. Taj model zadržava i posle vanrednog stanja, svakodnevno nam se obraća. Na svakog ko misli drugačije od njega on dovede svoje naprednjake. Na štrajk glađu opozicije ispred parlamenta on odgovara sa 6000 pristalica SNS –a , odmah posle ukidanja vanrednog stanja. Na gandijevske metode lupanja u šerpe, svojoj bakljadom. Mi moramo da učinimo sve da Srbiji i građanima Srbije vratimo institucije koje će nam trebati da nas zaštite od svega što nam se dešava – zaključio je Parović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZečević: Civilna zaštita obavila veliki posao
Sledeći članakNa infektivnom odeljenju 11 bolesnika, u toku dana primljen jedan pacijent sa simptomima korone

5 KOMENTARA

  1. Velju je najbolje da se vrati odakle je ispuzao pre 30 godina, dosta si bio u vladi i pokazao sta ne znaš. Da kraduckaš znaš i to si potvrdio.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here