Ilić: Vučić otima sve što može da se otme, mnogo se zaigrao

4
3241

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić “laže za skoro sve što kaže“.

Vučić je lažov kakvog Srbija ne pamti. Lagao si da su te pred Predsedništvom branili građani. Ti tvoji sendvičari koje plaćaš ne bi stigli iz raznih krajeva Srbije za toliko. Branile su te „Kobre“ u civilu i oni su isprebijali onog momka. Imamo sva imena i prezimena pripadnika „Kobri“ koji su te branili – rekao je Ilić.

On je dodao i da su sve Vučićeve priče o investicijama jedna velika laž i da je „na delu nezapamćena pljačka države“.

Pričate o 300 kilometara puta. To je deonica kao od Beograda do Vladičinog Hana. Put koji otvaraš 18. avgusta, radove sam otvorio ja 8. avgusta 2014. A vi ste za šest godina uradili 21 kilometar. Uzmi digitron pa izračunaj, ako ne znaš da računaš da je to malo više od tri kilometra godišnje. I uradili ste deo autoputa u Grdeličkoj klisuri koji nije tada mogao da se završi, a i to vam je pukao asfalt posle mesec dana. Tako je to kada ministarstvo saobraćaja, vodi ekonomista, ministartsvo poljoprivrede pravnik, a trgovine i turizma lekar. Tražiš od Brnabićke da te ubaci u tim za investicije. Pa to je farsa, sve investicije vodiš ti. Pošto imaš nesposobne lokalne samouprave evo sada si na sebe preuzeo i njihov posao pa ćeš ti da im uvodiš kanalizaciju i praviš škole. Kome praviš škole nesrećo, kada sve što može i što je sposobno pobeže iz ove zemlje. Ostale samo babe i dede. Ti samo umeš da izađeš na televiziju i da baljezgaš u tim obraćanjima narodu. Mnogo si se zaigrao, Vučiću, otimaš sve što može da se otme i to će te skupo koštati – ocenio je Ilić na konferenciji za novinare.

Ilić je podsetio da je Vlada Ramuša Haradinaja napravljena uz pomoć Srpske liste.

Nismo ti mi to zaboravili. Tvoji poslanici sa Srpske liste su podržali otimanje Trepče od Srbije, oni su davali legitimitet toj vlasti – rekao je Ilić.

Predsednik Nove Srbije je istakao da su i on i stranka meta napada Vučićevih medija i Srpske napredne stranke.

Poslednja pisanja „Kurira“ su besramna. Toliko laži i neistina u 21. veku je nezamislivo. Pa ja sam otac petoro dece i deda šestoro unučića. Zamislite kako se osećala moja porodica kada to gleda. Gde su udruženja novinara i REM da se oglase povodom napada na mene. Niko ni od kolega iz opozicije nije me podržao, niti stao uz mene. Ovu borbu vodim sam uz podršku stranke i porodice i neću se predati i posustati. Dobiću „Kurir“ na sudu. Oni pišu svašta i baš ih briga, otvoreno kažu platiće kaznu, ali nema nigde odgovornosti. A pišu laži i neistine. Pa zamislite kada bih ja tako o Vučiću iznosio sve ono što se priča. Ja se time nikada nisam bavio, jer razumem koliko tu trpi porodica. Meni je žao njegove dece da bih tako nešto pričao. A oni ne mare ni za šta, ljažu ljude , pišu šta stignu i niko ne odgovara za to – kazao je Ilić.

On je dodao da je Srbija postala zemlja u kojoj nema ni jedne institucije.

Izbore raspisuje i određuje Predsedništvo SNS. Pa šta radi parlament, šta radi predsednik Srbije? Ovo nikada nije bilo, ovoliko javašluka i anarhije. I to jeste razlog zašto ti Vučiću i tvoja klika morate da odete. Uništili ste državu potpuno. Sve ste razorili. Zato pozivam građane da pokažemo da smo živi , da izađemo i da ih potučemo na izborima. Vučić i SNS posle tih izbora moraju da nestanu, da im se zabrani bavljenje politikom. Mora da se sprovede lustracija – zaključio je Ilić.

Info služba Nove Srbije

Prethodni članakNa Rzavu za sada dovoljno vode, ne prete restrikcije
Sledeći članakIvan Drobnjak nije više u stručnom štabu Marka Marinovića

4 KOMENTARA

  1. Gradonacelnik Cacka, Milun Todorovic, treba da se slika pored vijadukta u Cacku koji se treci put popravlja od kada je SNS na vlasti. Da povede i Drobnjaka koji gradjevinu zna koliko i Velja Ilic. I Vukajila iz Graca koji se navija u SNSu. I ovog gradjevinskog inspektora koji ne vidi otvore na njegovoj“ Sutjesci“. Cacani vi se gurajte po ulicama dok ne smenite vlast SNSa. Na popravku vijadukta odmah.

  2. Nisi tako govorio dok si bio u vlasti Veljo.Nisam s n s _ovac ali tvrdim da su žuti bili mnogo gora vlast.Sad bi ponovo da vladare i zelenašite.Glasaću bilo koga samo vas NE.

  3. Haha Velja Ilic nekome kaze da je lopov i da je razorio i unistio drzavu,da krade i da otima sve sto moze,da laze skoro sve sto kaze i jos mnogo toga…. Strasno. Iz svake vlasti u kojoj si bio.U dosovskoj vlasti ste svi bili posteni…. Tvoji dosovci su te izbacli ko djubre a o otvarinjima i pocetku radova auto puta i ostalog je istina,otvorio si,a ne secaš se da si tada bio ministar u vladi koja je i dan danas na vlasti i dace Gospod Bog da bude jos mnogo mnogo godina.Vi iz dosa da se sakrijete u pacovsku jazbinu-rupu i da cutite,njusku da ne promolite. Cuti u tom Čačku loci rakiju…. HVALA.

  4. Nisi trebao Veljo da se slikas sa Andjelom nisi .Ja sam jednom hteo da se slikam sa tobom al nisam mogao od tvojih gorila .A Andjela iz Bora je mogla .Ah Veljo Veljo .Sad je ne poznajes doduse nemas ti ni brata.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here