Ilustrovana knjiga “Arči, pas koji voli knjige“ predstavljena čačanskim predškolcima u okviru Dečje nedelje

0
258

ČAČAK – U danima kada se obeležava Dečja nedelja, u prostorijama Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis“ u Čačku, na Dečjem odeljenju, održana je nesvakidašnja promocija ilustrovane knjige “Arči, pas koji voli knjige“, autora Gorana Markovića i ilustratora Alekse Jovanovića.

U promociji su učestvovali autor Goran Marković, glavni junak knjige pas Arči, urednica Izdavačke kuće “Pčelica“ Bojana Jovanović, učiteljica i prijateljica Gogija i Arčija Maja Koraksić i, u ime Gradske biblioteke, bibliotekarka Marijana Lazić.

Gosti na promociji bili su predškolci vrtića “Radost“ i “Gimnazion“. Oni su uživali slušajući o istinitim doživljajima glavnog junaka ove knjige o kojima im je pričao sam autor. Deca su bila u prilici i da pogledaju kratak film o Arčijevom odrastanju, da aktivno učestvuju u razgovoru o knjizi sa učiteljicom Majom i da se druže sa Gogijem i Arčijem, koje su mnogi od njih već znali iz omiljenog serijala ilustrovanih knjiga o Arčiju i Dori.

“Pčelica“ je ovom prilikom Dečjem odeljenju čačanske biblioteke, kao i vrtićima koji su učestvovali u promociji, poklonila najnovije izdanje “Arči, pas koji voli knjige“, ali i ostale ilustrovane knjige o Arčiju i Dori.

Prethodni članakMuškarac iz okoline Milanovca teško povređen, mašina za branje kukuruza mu odsekla tri prsta
Sledeći članak“Kapetanica Džun Piplfoks“ u Domu kulture

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here