Incident na Kablaru, radnik obezbeđenja tvrdi da su mu aktivisti povredili ruku

19
2079

ČAČAK – Danas po podne na Kablaru se dogodio incident u kojem je jedan radnik obezbeđenja zadobio povrede u vidu posekotina.

Dvojica aktivista koji se protive izgradnji vidikovca na Kablaru, Miloš Kuvekalović i Jevđenije Julijan Dimitrijević, krenuli su automobilom ka vrhu planine, ali nisu mogli dalje od punkta gde stoji znak da je prolaz vozilima zabranjen.

Prema rečima pripadnika obezbeđenja, koji na tom mestu stoje poslednjih nekoliko dana, do incidenta je došlo kada su aktivisti automobilom pokušali da prođu putem mimo barikada.

Sa vrha Kablara je dolazio kamion, a iza njega je išao još jedan automobil u kom je bio meštanin. Sklonili smo znakove da bi oni mogli da prođu, a onda je auto sa aktivistima pod punim gasom krenuo uzbrdo u trenutku kada smo mi vraćali barikade na put. U tom trenutku manji momak koji je bio na mestu suvozača je izašao i počeo da baca znakove u jarak, uputivši nam pritom najužasnije uvrede. Dok sam pokušavao da mu iz ruku istrgnem znakove zadobio sam nekoliko posekotina. Drugi mladić, Miloš Kuvekalović, stajao je sa strane i moram reći da on nije ništa radio – rekao je povređeni radnik obezbeđenja, naglasivši da aktivistima niko nije branio da peške odu do vrha Kablara.

Ubrzo je pozvana Hitna pomoć, koja je ubrzo i došla i radniku sanirala i previla posekotine na tri prsta.

Aktivisti imaju drugačiju verziju događaja. Pre svega, oni tvrde da na lice mesta mesta nije došla ekipa službe Hitne pomoći, te da povređeni radnik nije obilno krvario.

Pripadnik obezbeđenja je držao barikadu koja je uklonjena i tom prilikom se rasekao. Nije to bio napad nego se posekao dok se sa Jevđenijem otimao o barikadu – naveo je Miloš Kuvekalović.

Na lice mesta stigla je i policija, nakon čega je Kuvekaloviću i Dimitrijeviću naloženo da krenu u policijsku stanicu kako bi dali izjavu o događaju. Rekli su i da im je predočeno da će protiv njih biti podneta prekršajna prijava.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVeliki deo Čačka u sredu četiri sata bez struje
Sledeći članakRepriza premijere predstave za decu “Suncokreti“

19 KOMENTARA

 1. @SIMOVIĆ ILIJA VIDOVA UL.JEZERO BR.85.
  Pošto nadležni primene zakon i kazne ometače tog vrhunskog projekta, da se pokrene postupak protiv tvoje učiteljice jer te je nepismenog pustila da završiš osnovnu školu što je kažnjivo.

 2. RED JE DA SE PRIMENJUJE ZAKON .DABI. SE ONI HUŠKAČI KOJI GLUME EKOLOGE KAZNE I TAKO OSVESTE ONI ŠTO NEZNAJU KOLIKO SU ZAVEDENI ŠTA SVOJIM POSTUPCIMA RADE.

 3. Komentare pise brkata sova po svim portalima, braneci sam sebe, kao nema pametnijeg posla. Druze, promasio si zivot i smisao postojanja, planina ti NECE pomoci! I ti i taj bosonogi ste za psihoterapeuta, greote.

  • Verovatno. Covek ima vremena pa mora da ga nekako utrosi. A ima I dovoljno pakosti. Pa to dvoje kad se spoji onda su komentari ovakvi kakvi jesu. Da citaocu bude muka.

   • Ali kako ih obojicu lepo brani urednik jedinog autošovinističkog portala u gradu. Izjave im se vrte na Aldžaziri. Sve lepše od lepšeg. Pametnom dosta da zaključi.

 4. Nindža se posekao na saobraćajni znak. Obezbeđenje kriminalnih poslova je opasan posao.
  DVA čoveka brane ustav, zakone i planinu. Ostali ćute jer može i gore.
  Kako radili, tako nam Bog pomogao.

 5. A i da se sam posekao, ne bi bilo toga da oni nisu krenuli nasilno da prodju…Pa ostavite te radnike da rade svoj posao. Gde god da se nešto radi, uvek se isti bune… Uradite nešto pametno, a da nema politike..

 6. Dokle vise ove budaletine besposlene da maltretiraju radnike i mestane gore? DVOJICA zgubidana, bosonogi, idu gore da se snimaju i to im je kao fora. A mozda se i volu…kakvi vajni “aktivisti”.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here