“Informer“ četvrti put kažnjen zbog vređanja Boška Obradovića

1
1118

ČAČAK – Pokret Dveri saopštio je da je dnevni beogradski list “Informer“ po četvrti put novčano kažnjen za uvredu nanetu predsediku Dveri Bošku Obradoviću i ocenio da „Informerove laži dolaze na naplatu“.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Viši sud u Beogradu je doneo još jednu presudu po tužbi Boška Obradovića protiv režimskog glasila zvanog “Informer“, po kojoj je utvrđeno da je “Informer“ iznosio gnusne laži na račun predsednika Dveri – navodi se u saopštenju.

Prema presudi Višeg suda, “Informer“ će morati da isplati Obradoviću 100.000 dinara odštete za pretrpljene duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda, zbog teksta koji je objavljen pod naslovom „Sram te bilo, fašisto! Boško Obradović pljuje ‘orlove’ i hoće da napravi razdor među njima!“, a čiji je autor Sanja Ćurčić.

Sudske presude su najbolji dokaz da režimski tabloidi poput “Informera“, “Alo“, “Srpskog Telegrafa“ i sličnih, nemaju apsolutno nikakve veze sa novinarstvom i objektivnim informisanjem građana, već isključivo služe kako bi se režim Aleksandra Vučića na najmonstruozniji način obračunavao sa svojim političkim protivnicima – navedeno je u saopštenju Dveri.

Izvor: Beta

Prethodni članakJoš 54 slučaja kovid zaraze u Moravičkom okrugu
Sledeći članakŠarčević: Razrađuje se desetak modela i podmodela za nastavu od septembra

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here