Inspekcije Moravičkog okruga: U proteklih sedam dana nije prekršena nijedna protivepidemijska mera, probleme prave neodgovorni građani

10
1085

ČAČAK – U proteklih mesec dana, koliko traje pojačani inspekcijski nadzor poštovanja propisanih protivepidemijskih mera za sprečavanje širenja virusa Covid-19 na području Moravičkog upravnog okruga, obavljene su 772 inspekcijske kontrole, nakon kojih je utvrđeno da su doneti propisi u potpunosti poštovani u 746 slučajeva, dok kod 26 su utvrđeni propusti u manjem ili većem obimu, saopšteno je u dopisu iz kabineta načelnika Moravičkog okruga.

U ovom periodu kontrolisani su svi veći ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim događajima, sale za iznajmljivanje za svadbe i rođendane, tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru i objekti i sredstva javnog saobraćaja.

U prethodnoj nedelji (23. do 29.11.2020) obavljeno je 297 vanrednih inspekcijskih nadzora od strane republičkih inspekcija, komunalne milicije i inspekcija JLS, i svih 297 kontrolisanih lica i subjekata su u potpunosti poštovali zakonske propise i donete protivepidemijske mere – navodi se u saopštenju.

Na području Čačka i Gornjeg Milanovca rešenjem sanitarne inspekcije za 3.669 osoba određena je mera karantina u kućnim uslovima, odnosno mera ograničenja slobode kretanja na 14 dana. U opštini Ivanjica do sada je 276 a Lučani 313 pozitivnih, pa u narednim danima, kako se navodi, treba očekivati strožu kontrolu poštovanja karantina za navedene i osobe koje su sa istima bile u kontaktu.

Problem više ne predstavlja kategorija kontrolisanih subjekata, jer sada svi poštuju mere, već građani koji se neodgovorno ponašaju. Okupljanje, posebno na slavama, sahranama i po privatnim stanovima i kućama i nenošenje maski. Još jednom napominjemo, cilj pojačane kontrole je očivanje zdravlja stanovništva a ne kažnjavanje iako za nepoštovanje propisanih epidemioloških mera su predviđene visoke novčane, kao i krivična odgovornost i zatvorske kazne – zaključuje se u saopštenju iz Moravičkog okruga.

Izvor: Morava info

Prethodni članakStigli rezultati analize 246 uzoraka iz Moravičkog okruga
Sledeći članakIN MEMORIAM: Ranko Trifunović, privrednik i inovator u drvnoj industriji

10 KOMENTARA

  1. Danas sam 13ti dan u izolaciji pošto imam korona virus, svih mera se pridržavam, ali meni rešenje koje treba da stigne iz Moravičkog okruga još nije stiglo. Toliko o njima!

  2. Odavno nisam nista gluplje procitao. Sve propisane mere se postuju a epidemija dostigla ogromne razmere. Opstina Lucani, posle Trstenika, druga u Republici po broju zarazenih na 1.000 stanovnika.

  3. Da li je to ona inspekcija koja pomaze prof.upravnicima stambenih zajednica da pljackaju gradjane ovog grada. Koja je to inspekcija koja javno stiti lopove?

  4. hahaha kako vas nije sramota lokali puni, nego to su sve redovne platiše inspekcije a i plaše se pojedinih „ugostitelja“ koji su jači i od policije…. koje smeće od države

  5. Ma nije prekrsena ni jedna mera, nego nas zaprasuju iz vazduha sa laznim virusom, a u bolnici nema niko to samo lazu za medije jer ih mrzi da rade.

    • Sve si u pravu. Naročito oko ovog prašenja. Turili su jak prašak i non-stop nas pršću. I to sve po glavama našim. Onda nam ti jadi ulaze kroz uši i razaraju mozak. Jedino sredstvo protiv toga je gledanje Pinka po ceo dan. Moje komšije su se tako izlečile. Jedino što sad kenjaju ispod lipe u ćošku dvorišta. Jbg, kontraindikacija.

      • Tacno tako, postoje izvesne kontraindikacije. Treba postovati mere i sa jos vecom voljom glasati za vlast. Takodje je preporuceno, ako ne svaki dan, ono bar 4 puta sedmicno kupovati Informer i rezultati ce ubrzo doci. Stici ce konacno i taj poljski wc pod lipu, iz programa za infrastrukturu i razvojne projekte, naravno pre roka, preko Drobnjaka licno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here